Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a tizenkét évesek árulják a drogot Svédországban

Bokor Gábor

2018.08.08. 21:00

Az elmúlt hónapokban drasztikusan megnõtt a kábítószerrel kapcsolatos bûncselekmények száma, ami mögött az országba érkezett bevándorlók állnak. A legfiatalabb dílerek a hatóságok szerint alig 12 évesek.

Újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a svéd bűnügyi statisztikákról, melyekből kiderül, hogy a hatóságok egyre kevésbé képesek a kábítószerrel kapcsolatos visszaéléseket megfékezni. Az is napvilágra került, hogy a legfiatalabb drogot árusító személy alig 12 éves volt. 

Az adatok rámutattak, hogy az ország több részén is megnőtt a kábítószerrel kapcsolatos bűnesetek száma, idén április és július között több mint hétszáz esetet regisztráltak az ország nyugati részén lévő Vastsverige tartományban, ahol tavaly összesen 6 160 esetet dokumentáltak. 

Adam Johansson, Botkyrka tartomány egyik rendőre elmondta, hogy újabban az elkövetők gyakran nem is felnőttek, egyre több a kiskorú drogdíler. A rendőr kifejtette, hogy az utóbbi időben ellepték a kábítószerek a skandináv országot, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a rajtaütések során a korábbinál átlagosan jóval több illegális tudatmódosítót találnak. 

A svéd drogszövetség szerint a legnépszerűbb kábítószer az utcákon a marihuána, utána jön sorban a kokain és az ecstasy. 

A hatóságok szerint a tudatmódosító szerekkel való visszaélések mögött az is szerepel, hogy az elmúlt években több mint százezer bevándorló érkezett a skandináv országba. Ezek az emberek gyakran bandába verődve tengődnek az utcákon, Malmőben már történt is fegyveres leszámolás a tavalyi évben. 

A halállal végződő erőszakos bűncselekmények tavaly rekordszámúak voltak a bűnügyi hivatal nyilvántartása szerint Svédországban. 

Nem hiába egyre népszerűbbek a bevándorlásellenesek

Svéd választások: a bevándorlásellenesek egyre népszerűbbek

Alig több mint egy hónap múlva választanak majd Svédországban. A legfrissebb közvélemény-kutatások rámutattak, hogy az egyik legnépszerűb...

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szeptemberben tartanak választásokat Svédországban. A közvélemény-kutatók szerint egyre népszerűbb a Svéd Demokraták nevű bevándorlásellenes párt, melynek népszerűsége már 22 százalékon áll. A Novus kutatócég június-júliusi adatai szerint a Stefan Löfven miniszterelnök vezette baloldal áll az élen 24 százalékkal, azonban az elmúlt hónapokban rengeteget vesztettek a népszerűségükből annak köszönhetően, hogy korábban bevándorlástámogató politikát folytattak. Négy évvel ezelőtt a Zöld Párttal közösen 31 százalékot szereztek. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére