Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már hazaárulással vádolják a magyarellenes román elnököt

Bokor Gábor

2018.08.06. 14:30

Egyre nagyobb bajban van Klaus Johannis.

Liviu Dragnea román politikus kilátásba helyezte, hogy a koalíciós pártok feljelentést tesznek a legutóbb durva magyarellenes kirohanást végrehajtó Klaus Johannis ellen, majd Pinocchiónak nevezte az államfőt. A Szociáldemokrata Párt, azaz a PSD elnöke az Antena 3 adónak adott interjújában jelentette be a kezdeményezést.

Klaus Johannis államfő a közelmúltban több lépésével is gazdasági, politikai és stratégiai szempontból kárt okozott Romániának, ez pedig kimeríti a hazaárulás fogalmát a PSD szerint"

– mondta a párt elnöke, aki szerint Johannis az alkotmányos rend megváltoztatására való felbujtással vádolható, mivel több esetben is nyilvánosan bírálta a kormányt és a parlamentet, mindenféle hazugságokat állított, ezáltal rontott a román gazdaság külföldi megítélésén.

Brutálisan korlátozná a kisebbségi nyelvhasználatot Románia német elnöke

Ritkán igaz ennyire egy régi mondás, de Klaus Johannis románabb akar lenni a románoknál is. Klaus Johannis, Románia szász államfője megtámadta az alkotmánybíróságon az ország közigazgatási törvénykönyvét. Johannis számos részt kifogásolt a módosítások között, köztük az anyanyelvhasználatról szóló részeket is.

A Főtér megjegyzi, hogy a román jogszabályok szerint az államfő vád alá helyezéséről a parlament kétharmados többséggel dönthet, a per idejére az államfőt felfüggesztik a tisztségből.

Ahogyan arról a hétvégén beszámoltunkKlaus Johannis elnök megtámadta az alkotmánybíróságon az ország közigazgatási törvénykönyvét. A politikus számos részt kifogásolt a módosítások között, köztük az anyanyelvhasználatról szóló részeket is. Cseke Attila kisebbségjogi szakértő ezzel kapcsolatban elmondta, aggasztónak találja, hogy Johannis 17 éve hatályos, nemzetközi szerződésekben is szereplő kisebbségi jogokat törölne el.

Klaus Johannis legfőbb érve a változtatás mellett, hogy Romániában a román a hivatalos nyelv. Közben a nemzetközi jogban egy elfogadott alapelv, hogy a kisebbségi nyelvhasználat nem csorbítja a hivatalos nyelvhasználatot. Európa számos országában nem okoz ez gondot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére