Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maradj otthon! Biden edition – Rengetegen teszik le az autót Amerikában a benzinárak miatt

888.hu

2022.05.30. 12:50

Sokaknak már megfizethetetlen az autós közlekedés és a tankolás az Egyesült Államokban.

 

Az üzemanyagok ára az egekben – az amerikaiak válaszul arra törekednek, hogy életmódot váltsanak.

A Yahoo közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy a járművezetők 66 százaléka „jelentős változtatásokat hajtana végre a vezetési szokásaiban”, ha a benzin országos átlagköltsége gallononként 4,12 és 4,35 dollár között mozog – ennek ellenére a hagyományos benzin országos átlagköltsége rekordot ér el.

 

Elkezdtem motorozni, nem csak szabadidős céllal.”

– mondta Alexis Hornickel Pennsylvaniából a The Daily Wire-nek.

 

Hornickel arra vár, hogy a benzin gallononként 4 dollár alá csökkenjen, mielőtt folytatná az autóvezetést.

 

Diák vagyok, ezért nagyon korlátozott a költségvetésem. A benzinköltségeim már nem voltak indokolhatóak.”

 

A közvélemény-kutatás azt is kimutatta, hogy az amerikaiak 62 százaléka hajlandó korlátozni járműhasználatát – például orvoslátogatásra és élelmiszer vásárlásra, ha a benzin gallononkénti ára eléri a 4,35 dollárt. Míg 41 százalékuk azt tervezi, hogy csak megfizethető árú benzinnel tölti meg a tankját, addig 35 százalékuk egyre inkább a tömegközlekedésre támaszkodik, 29 százalékuk pedig lemond a nyári autós utazásokról.

„Múlt héten áttértem a részleges home office-ra, mert a mindennapi munkába járásom a benzinárak miatt egyre inkább teljesíthetetlen” – mondta Molly Johnson, az oklahomai Normanból származó jogi asszisztens a The Daily-nek.

 

Most is minden vasárnap telekocsival járok a templomba, és a szabadnapjaimon nem megyek sehova, hogy benzint spóroljak.”

– tette hozzá Johnson. „Ahhoz, hogy újra normálisan tudjak vezetni, a benzinárnak legfeljebb 3,20 dollárnak kellene lennie.”

 

A Biden-kormányzat azzal érvelt, hogy a magasabb gázárak elősegíthetik az Egyesült Államok gyorsabb átállását a megújuló energiákra.

Amikor a múlt hét eleji sajtótájékoztatón a „rendkívül magas gázárak” miatt szorongatták, Joe Biden elnök a következőket mondta:

 

Ami a gázárakat illeti, hihetetlen átalakuláson megyünk keresztül, és ha Isten úgy akarja, ha vége lesz, erősebbek leszünk, a világ is erősebb lesz, és kevésbé fog függeni a fosszilis tüzelőanyagoktól, ha ennek vége lesz.”

 

Erről a beszédről itt írtunk bővebben:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére