Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Martin Schulz tarolt a német szocdemek körében

Tóth Dalma

2017.03.19. 17:58

Martin Schulzot rekordszintû eredménnyel választották meg a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének.
BERLIN, 17:58

Martin Schulzot rekordszintű eredménnyel választották meg a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének. 

A titkos szavazáson az érvényesen voksoló 605 küldött mindegyike az egyedüli jelöltként induló politikusra adta le szavazatát, azaz Schulz 100 százalékos támogatottságot szerzett az SPD rendkívüli kongresszusán.

Martin Schulz ezzel új elnökválasztási rekordot állított be a több mint 150 éve működő párt történetében. Az eddigi csúcstartó Kurt Schumacher volt, akit 99,7 százalékkal választottak meg elnöknek 1948-ban a párt düsseldorfi kongresszusán. 

Martin Schulzot az elnökválasztás után - nyílt szavazáson - ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hivatalosan megtették a párt kancellárjelöltjének. 

Az Európai Parlament volt elnöke köszönettel elfogadta a választási eredményt, és azt mondta: az egyöntetű és elsöprő erejű támogatás az első lépés a kancellári hivatal "meghódítása" felé vezető úton.

Az SPD visszatért. Ez jó hír a németeknek és az európaiaknak."

— mondta beszédében Schulz. Hozzátette, hogy ha ők nem biztosítják a szociális méltányosságot, akkor senki más sem fogja. Ezzel kapcsolatosan megjegyezte, hogy ő is szegényebb családból származik, ezért átérzi a hétköznapi dolgozó emberek és az alacsonyabb jövedelműek sorsát. 

Beszédében anélkül sikerült kritizálnia Merkelt, hogy megemlítette volna a nevét. Megjegyezte, hogy a CDU-CSU alacsonyabb adókat, a védelmi kiadások megemelését, és a szociális kiadások csökkentését ígérte, ami szerinte rendkívül igazságtalan és gazdaságilag sem okos lépés. Az ilyen intézkedésekkel csak társadalmi megosztottságot teremtenek - tette hozzá.

Az ARD Deutschlandtrend című kutatássorozatának február végi mérése szerint az SPD 32 százalékon áll, ami 4 százalékpontos növekedés február elejéhez képest,a CDU/CSU választói támogatottsága pedig 31 százalékos, ami 3 százalékpontos gyengülést jelent. Az SPD legutóbb több mint tíz éve, 2006 októberében volt az első helyen a DeutschlandTrendet készítő Infratest dimap felméréseiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére