Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megrengett a föld Észak-Koreában: újabb rakétatesztet hajthattak végre

Bokor Gábor

2017.08.16. 11:58

Szerda reggel két földrengés is megrázta Észak-Koreát. A szakértõk szerint nem biztos, hogy szeizmikus tevékenységrõl van szó, sokkal inkább egy újabb rakétatesztrõl.
PHENJAN, 11:58

Szerda reggel két földrengés is megrázta Észak-Koreát. A szakértők szerint nem biztos, hogy szeizmikus tevékenységről van szó, sokkal inkább egy újabb rakétatesztről.

A jelentések szerint az első rengés a kommunista diktatúra fővárosától, Phenjantól nem messze történt, közel az országot irányító Kim Dzsongun és legszűkebb rokonainak lakhelyéhez.

A Richter-skálán a szerdai rengések 2,6-os erősségűek voltak, ami egy kisebb rengésnek felel meg. Szakértők szerint könnyen lehet, hogy a földmozgást egy újabb rakétateszt okozta. A fővárostól délnyugatra lévő epicentrum közelében eddig nem tudtak rakétaállomásról.

Alig pár órával az első rengés után ismét megmozdult a föld Észak-Koreában. A második földmozgás 2,5-es erősségű volt. A földrengést először Kim Sung-han, dél-koreai meteorológus jelentette be Twitter-oldalán.

A földmozgást érzékelő szeizmográfok gyakran megmozdulnak a térségben, a leggyakrabban azért, mert Észak-Korea föld alatti robbantásokat hajt végre.

A legutóbbi nagy földrengés márciusban volt a kommunista diktatúrában, az akkori – 3,1-es erősségű – földmozgást nem rakétatámadás idézte elő. 

Észak-Korea az utóbbi hónapokban a sorozatos rakétatesztjeivel és azzal, hogy megfenyegette a körülötte lévő nagyhatalmakat súlyos diplomáciai konfliktust generált a térségben.

A kommunista diktatúra a nemzeti ünnepekkor rendszeresen hajt végre rakétakilövéseket és teszteket. Augusztus 16-a is ilyen ünnepnap, ugyanis a központi propaganda szerint ekkor győzték le a japán haderőt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére