Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsok befogadásáért tüntettek ezrek Berlinben

888.hu

2020.09.21. 16:00

Miután Horst Seehofer, német belügyminiszter világossá tette egy lapinterjúban, hogy nem tudnak mindent migráns befogadni, több német nagyvárosban is utcára vonultak azok, akik szerint „van elég hely” az országban, hogy otthont adjanak a Leszbosz szigetén leégett Moria menekülttábor lakóinak.

Seehofer szerint szakítani kell azzal a megközelítéssel, hogy „csak annak van szíve, aki a korlátlan befogadás pártján áll, és szívtelen szörnyeteg, aki az okos, megfontolt cselekvés híve, és kiáll a migráció korlátozása és irányítása mellett”.

Az egész szövetségi kormány nevében elmondhatom, hogy nagy szívünk van, de nincs kimeríthetetlen lehetőségünk menekültek befogadására

– jelentette ki.

Ezzel azonban sokan nem értenek egyet Németországban, így vasárnap ezrek vonultak fel azt követelve, hogy fogadjanak be még több migránst a leégett táborból.

MTI/EPA/Alexander Becher

Berlinben nagyjából 5 ezren vettek részt a megmozduláson, a molinóikra olyanokat írogattak, hogy „Van nálunk hely”, „Senkit sem hagyunk hátra”, illetve „Nincs határ, nincs nemzet”.

MTI/EPA/Alexander Becher

A tüntetésre több mint hatvan szervezet hívta a szimpatizánsait, köztük több környezetvédő egyesület, de az evangélikus egyház is. A demonstrálók szerint a szövetségi kormány nem kellene megakadályozza, hogy egyes tartományok vagy városok befogadják a migránsokat, ha úgy döntenek.

Németország egyébként 1500 bevándorlót fogadott be a leégett táborból, de úgy tűnik, hogy ez nem elég a liberális tömegnek. A befogadott migránsok pedig már menekültstátuszt kaptak Görögországban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére