Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsválság van Közép-Amerikában

888.hu

2018.10.19. 22:15

Migrációs válságra figyelmeztetett Közép-Amerikában pénteki mexikói látogatása során Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, és aggodalmát fejezete ki a több ezer hondurasi illegális bevándorló karavánjával kapcsolatban.
MEXIKÓVÁROS, 22:15

Migrációs válságra figyelmeztetett Közép-Amerikában pénteki mexikói látogatása során  Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, és aggodalmát fejezete ki a több ezer hondurasi illegális bevándorló karavánjával kapcsolatban.

Az AP amerikai hírügynökség legfrissebb értesülései szerint a mintegy háromezer fős karaván a mexikói-guatemalai határon, Tecún Umán településnél áttörte a kerítést, s mexikói területre lépett, ahol az illegális bevándorlókat rendőrök százai fogadták. A migránsok és a rendvédelmi szervek összecsaptak, ötven hondurasinak sikerült áttörnie a sorfalat, a többiek paprikaspay hatására időlegesen visszavonulót fújtak. A migránsok közül néhányan kövekkel dobálták a mexikói rendőröket – írja az MTI.

A rendvédelmi szervek ezt követően ismét lezárták a határkerítést. Hangosbemondókon keresztül pedig felszólították az embereket, hogy hagyjanak fel az aggresszív cselekedetekkel.

A hét elején útnak indult hondurasi  menekültrek ezrei Salvadoron, Guatemalán és Mexikón keresztül az Egyesült Államokba próbálnak bejutni.

Soros-pénzből finanszírozzák az amerikai határt ostromló karavánokat

Közép-Amerikából több migránskaraván indult útnak az Egyesült Államok déli határszakaszának irányába.

Pompeo pénteken Mexikóvárosban Enrique Pena Nieto elnökkel, Luis Videgaray külügyminiszterrel és  kijelölt utódjával Marcelo Ebrard leendő külügyminiszterrel tárgyalt.

Az amerikai külügyminiszter szerint mexikói kollégájával annak fontosságáról beszéltek, hogy a karavánt még azelőtt meg kell állítani, hogy eléri az Egyesült Államok határát.

Videgaray Mexikó szuverenitását hangsúlyozta a kérdésben. Mint mondta, "Mexikó bevándorlási politikáját egyedül Mexikó határozza meg".

Videgaray ugyanakkor közölte, hogy az illegálisan, papírok nélkül érkezőket kitoloncolják. Mexikó rendőrök százaival megerősítette határvédelmét a Suchiate folyó felett átívelő híd térségében, amely a guatemalai Tecún Umánt köti össze a mexikói Cuidad Hidalgóval. A hondurasi állampolgároknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy legálisan beutazhassanak Mexikóba, egy másik lehetőség, hogy menedékkérelmet nyújtanak be, ennek elbírálása azonban három hónapot is igénybe vehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére