Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliókat kapnak a német államtól a hazatérõ migránsok

888.hu

2017.12.03. 12:28

Németország azt szeretné elérni, ha a migránsok java része önszántából távozna. Thomas de Maiziere belügyminiszter szerint ezt pénzügyi ösztönzõkkel lehet megoldani.
BERLIN, 12:28

Németország azt szeretné elérni, ha a migránsok java része önszántából távozna. Thomas de Maiziere belügyminiszter szerint ezt pénzügyi ösztönzőkkel lehet megoldani.

A Bild című lap vasárnapi kiadásának nyilatkozó belügyminiszter azt szeretné, hogy a visszautasított menedékkérelemmel rendelkezők is minél előbb hazatérjenek. Németország ugyanis évekig nyújtott ellátást azoknak a migránsoknak is, akiknek elutasították a menedékkérelmét, valamint támogatták hazatérésüket és az újrakezdést is – írja a Deutsche Welle.

Ezt most a belügyminiszter megfejelte még azzal, hogy a februárig hazatérők bónuszt is kapnak: egy család 3000 eurót, és az egyedül érkezettek 1000 eurót (átszámolva körülbelül 940 ezer és 313 ezer forintot). Sőt, még egyéb pluszok is járnak: a német állam 12 hónapig fizeti a lakhatási költségeket azon migránsok számára, akik hazatérnek.

Ezen felül a migránsok kérhetnek támogatást a szülőföldjükön található otthonuk felújítására, egy ingatlan bérlésére, építésére, valamint konyhafelszerelés vásárlására és fürdőszobai eszközök beszerzésére.

A program neve

A te országod. A te jövőd. Most!"

De Maiziere azután tette nagyvonalú ajánlatát, hogy kiderült: Bajorországban a migránsok módszeresen szöknek meg és bújnak el a hatóságok és a kitoloncolás elől. Az utóbbi hetekben szinte senki sem sikerült kitenni a tartományból. Bajorország a legtöbb migránst hazatoloncoló tartomány Németországban, főként Afganisztánba küldik vissza az elutasított menedékkérőket.

A bajor belügyminisztérium közleményben tudatta a Welt am Sonntag című lappal, hogy a legtöbb szökésben lévő afgán bűnözői múlttal rendelkezik és gyakran migránssimogató vagy emberi jogi csoportok segítenek nekik az elrejtőzésben.

A jövő héten találkoznak a tartományi belügyminiszterek Leipzigben, és ott kiderül, hogy milyen lépéseket terveznek a migránsok hatékonyabb kitoloncolását illetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére