Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most épp a koronavírusra hivatkozva halogatják a szavazást a Néppártban a Fideszről

Békési Marcell

2020.09.11. 10:18

Avagy: a pártcsalád vezetése így szeretné jelezni az egymandátumos liberális tagpártjainak, hogy nagyon fontos a véleményük, de azért kellenek azok a fideszes szavazatok is az EP-ben.

A Politico pénteki összefoglalójából tudtuk meg, hogy az Európai Néppárt, melynek a Fidesz is – egyébként az egyik legtöbb mandátummal rendelkező – tagja, még tovább tolta a döntést a Fidesz-tagságáról.

Mint gyakorlatilag minden az Európai Parlamentben, ez a jogi vergődés is lassan hosszabbra nyúlik, mint az átlagos argentin szappanopera, nem először halogatják ugyanis a döntést a Fidesszel kapcsolatban: lassan két éve tart már a totojázás.

A probléma az, hogy a Fidesz túl sok mandátumot hoz a Néppártnak – nem beszélve a romániai és szlovákiai magyar szavazatokról, és a szövetséges pártokról – emiatt nem lenne jó ötlet kizárni.

Viszont bent tartani sem lehet, mert akkor meg a párt liberális széle távozik nagy örömmel Macron pártcsaládjába.

Még további probléma, hogy a Fidesz kizárása lavinát is elindíthat, hiszen azzal egyértelműen átbillenne a néppárton belül az egyensúly a baloldal felé, és emiatt kiléphetnek más tagpártok is a pártcsaládból.

Úgyhogy a Néppárt vezetése két tűz közé került, és rossz döntés esetén akár szét is eshet a pártcsalád.

Nem véletlen, hogy most ismét eltolták a döntést, nem túl kreatívan a koronavírusra hivatkozva – mintha egyébként nem tartanának folyamatosan ilyen-olyan csúcsokat.

Mindenesetre 14 tagpárt kezdeményezte egyelőre a kizárást, de ezek között vannak sokan, akik 0 vagy 1 mandátummal rendelkeznek csak az Európai Parlamentben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére