Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva másként látja az Aleppóban történteket

Vincze Viktor Attila

2016.12.16. 10:28

Megszólaltak az oroszok is Aleppóval kapcsolatban. Az orosz és a szíriai hadsereg offenzívája Aleppó összes negyedébõl kiverte a kormányellenes fegyvereseket, a civil áldozatokért pedig a lázadók a felelõsek - jelentette be Viktor Poznyihir altábornagy.
MOSZKVA, 10:28

Megszólaltak az oroszok is Aleppóval kapcsolatban. Az orosz és a szíriai hadsereg offenzívája Aleppó összes negyedéből kiverte a kormányellenes fegyvereseket, a civil áldozatokért pedig a lázadók a felelősek – jelentette be Viktor Poznyihir altábornagy.

Az orosz katonai vezető szerint a szíriai kormányerők több mint 900 terroristát "likvidáltak", valamint több tucatnyi nehézfegyvert és katonai járművet semmisítettek meg az ostrom alatt.

További 3 ezer fegyveres önként távozott Aleppóból, akiknek több mint a fele amnesztiában részesült. Ezen felül több mint ezer kormányellenes felkelőt busszal szállítottak el a városból.

Mint mondta, Szalaheddin városnegyedből egy erre a célra létrehozott humanitárius folyosón keresztül több mint ezer embert szállítottak el er-Rasidin településre. Az ostrom alatt több mint 100 ezer embert, köztük 47 ezer gyereket evakuáltak, akik élelemben és orvosi ellátásban részesültek.

Közölte, hogy a "felszabadított" negyedekben a szíriai orosz megbékélési központ részvételével hamarosan megkezdődik a helyi önkormányzatok megalakítása.
Poznyihir beszámolója szerint:

a fegyveresek a gyerekeik szeme láttára lőtték agyon a szülőket, ha azt gyanították róluk, hogy az Aszad-kormánnyal rokonszenveznek."

Az altábornagy azt is elmondta, hogy megkezdődött a terroristák civilek sérelmére elkövetett bűncselekményeinek – a gyilkosságoknak és a kínzásoknak – a dokumentációja

A terroristák elhagyott búvóhelyeinek átvizsgálása során az orosz katonai egységek nagy mennyiségben találtak fényképes és videós bizonyítékot a rémtettekről. Ezeket a felvételeket a szélsőségesek saját maguk készítették"

– tette hozzá a vezérkari tiszt.

Poznyihir szerint felfedeztek néhány börtönt is, amelyeket a felkelő fegyveresek lakóházak és középületek alagsoraiban rendeztek be.

Ezekben olyan aleppói lakosokat tartottak fogva és kínoztak meg, akiket azzal gyanúsítottak, hogy tiltakozó akciókat szervezhetnek, de olyan férfiakat és fiatalokat is, akik megtagadták, hogy az ellenzéki milíciák oldalán harcoljanak. Az altábornagy közölte azt is, hogy a kormányerők támadását megelőzően a rabok többségét meggyilkolták az iszlamista lázadók.

A terroristák azokkal a kelet-aleppói lakosokkal is leszámoltak, akiről feltételezték, hogy rokonszenveztek a szíriai kormányzattal. Poznyihir erről olyan civil lakosok szemtanú vallomásaira hivatkozva számolt be, akik el tudtak menekülni a fegyveresek elől.

Az iszlamista szélsőségesektől visszafoglalt területen eddig  az orosz tűzszerészek 107 hektárnyi területen 2742 robbanásveszélyes eszközt ártalmatlanítottak. Aleppó több, most visszafoglalt városnegyedében is sikerült helyreállítani a víz- és áramellátást. Több mint 5 ezer lakos pedig már vissza is tért otthonába, köztük 1529 gyermek is"

– mondta el a tábornok.

Poznyihir tájékoztatása szerint az aleppói történésekkel párhuzamosan a szíriai kormányerők Palmüra térségében az orosz légierő támogatásával már stabilizálták a helyzetet, és ellentámadásra készülnek az Iszlám Állam dzsihadista szervezet erői ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére