Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Na vajon hol legális az ISIS zászlójának lengetése?

Sümeghi Lóránt

2016.10.16. 10:58

Hát persze, hogy Svédországban.
STOCKHOLM, 10:58

A liberalizmus egyik európai fellegvárában – Svédországban – már arra jutottak a jogászok, hogy az Iszlám Állam zászlajának használatát nem szabad tiltani.

Az indoklás meglehetősen kacifántosra sikeredett. A svéd ügyész, Gisela Sjövall szerint a nácik szimbólumával, a horogkereszttel összevetve az Iszlám Állam lobogója nem minősíthető megbotránkoztatásra alkalmas szimbólumnak, továbbá nem meríti ki a gyűlöletbeszéd fogalmát sem:

mivel az Iszlám Állam mindenki ellen van, ezért nem állja meg az az érvelés sem a helyét, hogy egy kifejezett kisebbség elleni szimbólumként lenne értelmezhető a zászló."

Az eset annak kapcsán merült fel, hogy tavasszal feljelentés érkezett a svéd hatóságok irányába, miszerint egy szíriai "menekült" az Iszlám Állam zászlójával pózolt Svédországban. A migráns azonban azzal érvelt, hogy a Mohamed pecsétjét ábrázoló ISIS zászló valójában egy ősi muzulmán szimbólum, amelyet a szélsőséges dzsihádista szervezet csupán felhasznált. Nem meglepő módon, a bíróság el is fogadta az indoklást, fel is mentette a "menekültet".

(Independent)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére