Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem fogsz örülni ennek: egy festõi kép Soros propagandagépezetérõl

Forisek Ádám

2017.11.09. 12:50

Most már rengeteg bizonyíték van arra, hogy a Soros-hálózat akár nemzetállami ügyekbe is beavatkozva erõlteti a saját alternatív valóságát. Ebbe nyerhetünk most bepillantást az Európai Szövetség a Szabadságjogokért (Civil Liberties Union for Europe, továbbiakban: Liberties) vezetõ tisztviselõjének velõs irományán keresztül. Jó olvasást!
BRÜSSZEL, 12:50

Most már rengeteg bizonyíték van arra, hogy a Soros-hálózat akár nemzetállami ügyekbe is beavatkozva erőlteti a saját alternatív valóságát. Ebbe nyerhetünk most bepillantást az Európai Szövetség a Szabadságjogokért (Civil Liberties Union for Europe, továbbiakban: Liberties) vezető tisztviselőjének velős irományán keresztül. Jó olvasást!

A Liberties nevű nem kormányzati szervezet (NGO) tisztviselője az Euractiv portálon közölt irományában a jelenlegi európai helyzetet vizsgálja. Mint mondta, a közelmúltbeli politikai események bizonyítják azt, hogy Európában egyáltalán nem állt meg a lázadás:

A német, osztrák és cseh választások bizonyítják, hogy Európában a jobboldali fordulat Marine Le Pen vagy Geert Wilders veresége után sem állt meg. Az unió képtelen megállítani a szélsőjobboldal felemelkedését.”

Tehát, hogy jól értsük: a szerző szerint, ha Marine Le Pen vagy Geert Wilders nem győz a választásokon, a demokrácia működik. Amennyiben azonban nemzeti, konzervatív erő kerül kormányra (ugyanúgy demokratikusan), akkor azonnal populista, szélsőjobboldali hullámról beszélhetünk.

Itt érdemes lenne visszautalnunk Alain de Benoist francia filozófus meghatározására. A definíciója szerint a populizmus "egy megnyilvánulási formája annak a politikai, társadalmi akartnak, ami az alapok felől tör fel”.

Az egyik megoldás a szöveg írója szerint az lenne, hogy az Európai Unió szankciókkal és szigorúbb ellenőrzéssel biztosíthatná a demokrácia fennakadások nélküli működését. Hogy ebben az állításban mennyi az ellentmondás, azt olvasóink megítélésére bízzuk.

Mivel azonban az unió csak „kiüresedett fenyegetésekkel” operál a szerző szerint, (és itt példaként hozza Magyarországot és Lengyelországot), ezért Brüsszel „képtelen megállítani a szélsőjobboldal megerősödését”, és más eszközökre van szükség.

Itt jön a konkrét javaslat, amely szerint az Európai Uniónak több pénzt kellene fektetnie a „független médiumokba”, hogy ezzel az emberek tömegeivel is megkedveltessék az európai értékeket. Lényeges mondat, jegyezzük meg, mert a későbbiekben még visszatérünk rá!

Nagyjából ennyiben összefoglalható a cikk, amely láthatóan hemzseg az önellentmondásoktól. Fontos azonban megemlíteni az írót is: Israel Butler, aki annak a Liberties NGO-nak az érdekképviseleti igazgatója, amelynek honlapján ez olvasható:

A Liberties igen fiatal civil szervezet. Hálásak vagyunk a Nyílt Társadalom Alapítvány Polgári és Politikai Szabadságjogi Projektjének az indulásunkhoz nyújtott támogatásért.”

És most vissza is kanyarodhatunk a mondatunkra: a szervezet tehát a „független médiumok” nagyobb anyagi finanszírozása mellett érvel, amit azért érdemes kiemelni, mert lényegében egy igazi orwelli propagandagépezetről beszélünk. Erre az egyik legjobb bizonyítékot egy másik, igen befolyásos Soros-szervezet, az „őrkutyaként” tetszelgő Media Diversity Institute adja.

Ez a szervezet ugyanis egy, a honlapján közzétett publikációjában az „általánosítás” és a „sztereotipizálás” jól ismert érvei mögé bújva gyakorlatilag a terrortámadásokról szóló médiabeszámolók cenzúrázásáról értekezik. A szervezet érvelése szerint, ha kiderül a terroristákról, hogy muszlimok, és ezt egy médium is elmondja, akkor az az „európaiak közti gyűlöletet szítja.”

Mindent összefoglalva

Adott egy Soros György által pénzelt szervezet, amely a „független médiumok” nagyobb befolyása mellett érvel. Ezen médiumok egyetlen célja az EU-párti, "demokratikus" álláspontok terjesztése, mégpedig a létező legantidemokratikusabb cenzúra által. A választók megkerülésével fejtenének ki politikai tevékenységet, az ellenvélemény kifejeződései pedig egytől egyig a populista szélsőjobboldal megnyilvánulásai. Igazán demokratikus és európai! 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére