Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Német bankvezér: Veszélyben van az ország energiaellátása

888.hu

2022.05.10. 08:00

A német Commerzbank vezetője szerint csődhullámra kell számítani Németországban.

 

A német vállalati bankként ismert és kisebbségi állami tulajdonban lévő Commerzbank arra számít, hogy a magas infláció és az ukrajnai orosz háború által súlyosbított gazdasági veszélyek közepette több vállalkozás is csődbe fog menni Európa legnagyobb gazdaságában. A Handelsblatt című német lap beszámolója szerint a hitelező arra számít, hogy a hitelezési veszteségekre képzett céltartalékok növekedni fognak, de együttműködik ügyfeleivel annak érdekében, hogy minimalizálja a nyersanyagok szuperciklusának az üzleteikre gyakorolt hatását.

 

Manfred Knof, a Commerzbank vezérigazgatója a pénzintézet részvényesi közgyűlése előtt kijelentette:

Németország energiaellátása veszélyben van, az ellátási láncok összeomlanak, magas az infláció.”

 

Elmondása szerint ezért dolgoznak szorosan együtt vállalati ügyfeleinkkel a jelenleg nehéz kérdésekben – például abban, hogyan kezeljék az emelkedő nyersanyagárakat és az ellátási láncok szűk keresztmetszeteit.

(Photo by ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

De nem szabad áltatnunk magunkat: piacainkon valószínűleg nőni fog a fizetésképtelenségek száma, és ezzel együtt a bankok kockázati céltartalékai is.”

– jelentette ki.

 

Az első negyedévben Németország második legnagyobb magánbankja több mint háromszorosára, 464 millió euróra növelte hitelezési veszteségekre képzett céltartalékát. Ez főként az ukrajnai háborúval kapcsolatos, mintegy félmilliárd eurós általános kockázati céltartaléknak volt köszönhető.

 

Az intézetet Oroszországban is jelen van, a háború kitörése után március közepén 1,3 milliárd euróra csökkentette a forgalmát, de nem vonult ki teljesen. Az, hogy hogyan folytatja a pénzintézet az üzleti gyakorlatát Oroszországban, többek között a további szankcióktól is függ, figyelemmel kísérik a oroszországi és ukrajnai fejleményeket és ezekhez igazítják az üzleti stratégiájukat és kockázatértékelésüket.

 

A németek tudhatnak valamit, ugyanis nagyon megy a készülődés.

Robert Habeck szövetségi gazdasági miniszter arról értekezett nemrég, hogy az Európai Unió által bevezetni kívánt olajembargó

üzemanyaghiányt okozhat Berlinben és Kelet-Németországban.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter pedig a vésztartalékok fontosságára hívta fel a figyelmet arra az esetre, ha elmenne az áram.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére