Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

New Yorkban akart lecsapni az Iszlám Állam

Bokor Gábor

2016.12.28. 11:58

Bangladesben elfogtak öt iszlamistát, akik New Yorkba tartottak, hogy az újévi ünnepségen terrortámadást kövessenek el.
DAKKA, 11:58

Bangladesben elfogtak öt iszlamistát, akik New Yorkba tartottak, hogy az újévi ünnepségen terrortámadást kövessenek el. 

Öt olyan személyt fogott el a bangladesi rendőrség, akik a gyanú szerint New Yorkba akartak utazni, hogy ott az Iszlám Állam nevében az újévi ceremónián felrobbantsák magukat. 

A terrorellenes osztály vezetője szerint az öt férfi a Jamaat-al-Mujahideen csoport tagjai voltak. Az Iszlám Államnak hűségesküt tett bangladesi terrorcsoport vállalta azt a júliusi támadást is, mikor egy kávézóban robbantottak. Abban a merényletben 22-en haltak meg, javarészt külföldiek. A támadásért később az ISIS vállalta a felelősséget, elmondásuk szerint a bangladesi csoport az ő parancsukra cselekedett. 

Szilveszterkor akartak robbantani. Arról sajnos nem adhatok tájékoztatást, hogyan is tervelték ki a támadást, de a kollégáim hatvan kilogramm robbanóanyagot foglaltak le az őrizetbe vételük utáni éjjelen" 

– mondta Monirul Islam, a helyi rendőrfőnök. 

A bangladesi hatóságok a terrorfenyegetettség miatt betiltottak mindenféle újévi ünnepséget. 

A 160 milliós muszlim többségű ázsiai országban az utóbbi években több terrortámadás is történt, több vallási kisebbség vezetőjét megölték, valamint számos prominens íróval is végeztek. 

Az ország történetének legsúlyosabb, júliusi terrortámadása után a rendőrség negyven gyanúsítottak ölt meg, többek között azt a bangladesi születési kanadai állampolgárt, Tamim Ahmed Chowdhuryt, aki a nyomozati anyag szerint a támadás kitervelője volt. 

(Reuters

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére