Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nincs tekintettel az olimpiára a koronavírus: féléves csúcson a fertőzésszám Tokióban

888.hu, MTI

2021.07.21. 15:30

Izraelben, Horvátországban és Szlovéniában is akcióba lendült a koronavírus delta variánsa, ezekben az országokban is feltűnően nőni kezdett a fertőzöttek száma.

 

Az AP amerikai hírügynökség adta hírül, hogy szerdára Tokióban 1832 új koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel.

Amitől féltünk, bekövetkezett. A fertőzöttek számának emelkedése várható volt, akár tartunk olimpiát, akár nem, és félő, hogy az olimpiától függetlenül robbanásszerűen növekszik majd”

– mondta sajtótájékoztatón Nakagava Tosio, a japán orvosi kamara elnöke.

A tokiói rendezésű olimpia pénteken kezdődik, és augusztus 8-áig tart.

Japánban a koronavírus elleni oltási program megkésve indult, és lassan haladt egészen májusig, amikorra stabilizálódott a vakcinaimport.

A lakosságnak még mindig csak a 23 százalékát oltották be teljesen a szigetországban,

és ez túl alacsony arány ahhoz, hogy megfékezhesse a járványt, amely miatt eddig mintegy 15 ezren vesztették életüket Japánban.


 

Izraelben kedden rekordmagas számú, 1411 új vírushordozót azonosítottak a koronavírus-járvány negyedik, a delta változat jellemezte hullámában.

Legutóbb március közepén, a harmadik hullám idején mértek ilyen magas számot.

Összesen 8993 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja.

Szerdán lép életbe a szórakozóhelyek látogatását és a tömeges családi rendezvények megtartását szabályozó „örömcímke” alkalmazása. Ennek alapján több mint 100 főt fogadni képes zárt térbe csak 72 óránál frissebb negatív koronavírusteszttel, illetve oltással védve vagy felgyógyulás után lehet belépni, és maszkot kell hordani, amit csak evés és ivás alatt lehet levenni.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 millió lakosából eddig 5 749 420 tizenkét évesnél idősebbet már legalább egyszer beoltottak a Pfizer vakcinájával.

Ez az ország lakosságának 61,83 százaléka.

A Jutarnji List című horvát napilap szerint Horvátországban szintén növekedett a koronavírusos esetek száma, ezért még azelőtt újabb szigorításokat vezethetnek be, hogy lejárnának a július 31-éig érvényben lévő korlátozások.

Hozzátették: a járványügyi intézkedések a nyilvános összejövetelekre vonatkoznak majd. Jelenleg száz főben határozták meg a résztvevők felső létszámhatárát az olyan nyilvános rendezvényeken, illetve harminc főben az olyan magánrendezvényeken, amelyeket nem kötnek védettségi igazoláshoz. E fölött csak oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel lehet látogatni a rendezvényeket.

Az elmúlt 24 órában 191 új fertőzöttet azonosítottak, ötvennel többet, mint egy nappal korábban, így a járvány kezdete óta meghaladta a 361 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma.

A valamivel több mint négymillió lelket számláló Horvátországban eddig 1 599 146-an kaptak védőoltást – a jogosultak 39,4, a felnőtt lakosság 47,4 százaléka –, közülük 1 388 674-en már a második adagot is.


A szomszédos Szlovéniában szerdára 111 új fertőzöttet szűrtek ki, június közepe óta a legtöbbet, ezzel a járvány kezdete óta az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 257 ezret.

A valamivel több mint kétmillió lakosú Szlovéniában eddig 878 704-en kaptak védőoltást, az arra jogosultak 42, a felnőtt lakosság 50 százaléka. Közülük 772 643-an már a második adagon is túl vannak.

Milan Krek, a szlovén közegészségügyi intézet vezetője arra figyelmeztetett, hogy a delta variáns gyors terjedése miatt romlik a járványhelyzet Európában.

Mindenki, aki külföldi nyaralást tervez, javaslom, hogy augusztus 15-éig jöjjön vissza”

– üzente Krek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére