Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Norbert Hofer közép-európai szövetséget akar

Bokor Gábor

2016.11.20. 16:58

Az osztrák szabadságpárt államfõjelöltje a Dagens Nyheter svéd lapnak adott interjújában kifejtette, hogy a hasonló kultúrájú közép-európai államok szorosabb szövetségét kívánja létrehozni.
BÉCS, 16:58

Az osztrák szabadságpárt államfőjelöltje a Dagens Nyheter svéd lapnak adott interjújában kifejtette, hogy a hasonló kultúrájú közép-európai államok szorosabb szövetségét kívánja létrehozni.

Norbert Hofer új európai szövetséget akar, amiben a hasonló kultúrájú közép-európai államok tartoznának. Ötletéhez egyelőre partnereket keres, a lehetséges szövetségesek közt Magyarországon kívül még Csehország, Románia, Szlovénia, Horvátország és Szerbia van. 

Ezekkel az országokkal a Monarchia idején már szövetségben volt Ausztria, és remélem könnyen megegyezünk az irányvonalról, így nagyobb súlyunk lesz majd az Európai Tanácsban"

– fogalmazott Hofer. 

Az Osztrák Szabadságpárt jelöltjét többek között a volt cseh elnök, Václav Klaus is támogatja. 

Václav Klaus Csehország unióból való esetleges kilépését sem tartja elképzelhetetlennek, valamint a tömeges bevándorlástól valamint ennek negatív következményeitől óvott –írja az MTI. 

Véleménye szerint az eszmék és az értelmezések háborúja már tombol Európában.

Az ősz elején Hofer meglátogatta Milos Zeman cseh köztársasági elnököt. A megbeszélésük végén kijelentették, hogy nézeteik a migrációs válsággal kapcsolatban megegyezik. 

Milos Zeman véleménye szerint a gazdasági menekülteket deportálni kellene Európából, ehhez rendelkezésre állnak a hajók és a repülők, az akarat hiányzik csupán. 

December 4-én tartják a megismételt államfőválasztást Ausztriában.

A májusban tartott második forduló eredményét, amelyben Hofer szoros versenyben alulmaradt, megsemmisítette az alkotmánybíróság az FPÖ indítványa alapján, ezért kell megismételni a szavazást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére