Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olasz-német-francia misszió készül Niger határaira a migráció megfékezésére

888.hu

2017.05.17. 19:28

Róma, Párizs és Berlin közös humanitárius-rendõrségi missziót tervez az afrikai Niger északi, Líbiával szomszédos határtérségében az erre áthaladó migráció megfékezésére - számolt be a La Repubblica olasz napilap szerdán.
MADAMA, 19:28

Róma, Párizs és Berlin közös humanitárius-rendőrségi missziót tervez az afrikai Niger északi, Líbiával szomszédos határtérségében az erre áthaladó migráció megfékezésére – számolt be a La Repubblica olasz napilap szerdán.

Az újság értesülései szerint a Vörös Sivatag nevű misszióban legalább ötszáz ember venne részt, közöttük olaszok, franciák és németek. Róma, Párizs és Berlin már kidolgozta a nigeri sivatagba tervezett művelet részleteit, amely páncélozott járművek és helikopterek bevetését is tartalmazza. A misszió főhadiszállása Madamában, az idegenlégió egykori központjában lehet.  


Olasz részről a védelmi vezérkar irányítaná a missziót, amelyre azonban a római kormány még nem bólintott rá. A La Repubblica szerint a Paolo Gentiloni vezette balközép kormány jól tudja, hogy a Nigerben való beavatkozás költséges és veszélyes.

Marco Minniti olasz és Thomas de Maiziere német belügyminiszter közös levélben sürgette az EU-tól a Niger és Líbia közötti határszakasz megerősítését. A misszió végső célja a két afrikai állam határőrségének kiképzése és felkészítése lenne. Ami Líbiát illeti, április elején a római belügyminisztériumban békemegállapodás született a Líbia déli részét uraló több mint hatvan törzsi klán vezetői között az olasz külügyminiszter és belügyminiszter irányításával. Ezzel az ország déli övezetében megszűntek a törzsek közötti fegyveres konfliktusok, ez önmagában azonban nem vezetett a líbiai határok szigorúbb ellenőrzéséhez.

Niger a közép-afrikai migrációs útvonal egyik csomópontjának számít: a Nemzetközi Migrációs Szervezet adatai szerint tavaly Nigeren 417 ezer migráns haladt keresztül, ebből mintegy 300 ezren Líbia felé folytatták útjukat, innen pedig tengeri átkeléssel Európa, elsősorban a dél-olaszországi partok irányába.
A La Repubblica hangsúlyozta, hogy Nigerben már amerikai és francia csapatok is jelen vannak, valamint az EUCAP Sahel Niger nevű európai művelet.  

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére