Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb tempolomot fosztottak ki, ezúttal Dél-Franciaországban

Békési Marcell

2019.11.05. 21:30

A tavalyi statisztikák szerint Franciaországban naponta három templomot fosztanak ki.

A tolvajok a feltételezések szerint egy Peugeot 106-ost használtak a katedrális kapujának betörésére, melynek motorháztetejéhez egy fatörzset erősítettek. Az Oloron-Sainte-Marie-ban található kolostor egyébként UNESCO világörökségi helyszín.

A tolvajok ezután behatoltak a templomba, ahol különböző kegytárgyakat tulajdonítottak el, és néhány további tárgyat még meg is rongáltak. A kolostor ereklyéjéhez szerencsére nem nyúltak – ami pedig valószínűleg a legértékesebb tárgy volt az összes közül. A rendőrség nyilatkozata szerint a tolvajok hárman voltak, mind símaszkot viseltek, és vasárnapról hétfőre virradó hajnalban követték el a katedrálisrablást.

Nem ez volt az egyetlen templomtámadás az elmúlt héten Franciaországban. A Strasbourg mellett található Oberhaslachban valaki szintén megpróbált betörni egy templomba.

Egy klerikus vette észre a lefejezett Szent Bernadett-szobrot vasárnap délután, amivel a tolvaj valószínűleg – sikertelenül – próbált betörni a templom egyik helyiségébe, ahol a templom értékes tulajdonait tartják. A plébános szerint tavaly valaki gyújtogatni akart, ennek ellenére ő kitart, és továbbra sem zárja be a templom kapuját.

A Le Figaro napilap szerint egyébként 2018-ban 1063 alkalommal történt vandalizmus vagy lopás templomokban, vagyis naponta három ehhez hasonló szomorú eset történik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére