Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Postaládákhoz hasonlította a nikábot hordó nõket a volt brit külügyminiszter

Sümeghi Lóránt

2018.08.06. 17:15

Postaládákhoz és bankrablókhoz hasonlította Boris Johnson volt brit külügyminiszter a nikábot és burkát viselõ muzulmán nõket. Lett is belõle nagy felháborodás.

A hírhedten szabadszájú exkülügyminiszter, Boris Johnson egy, a The Telegraph című brit konzervatív napilapban megjelentetett publicisztikában kommentálta a dán burkatilalmat előíró törvényeket. Írásában többek között kitért arra, hogy nem tartja jó ötletnek a teljes tilalmat, azonban hangsúlyozta, hogy bizonyos helyszíneken – mint például az egyetemeken vagy az iskolákban – szükség van az efféle korlátozásokra. Majd a nikábot viselő nők kapcsán megjegyezte,

szerintem eleve nevetséges, hogy bizonyos emberek úgy néznek ki, mint a postaládák."

Ezt követően a burkát hordó nőkre is kitért. Azzal példálózott, hogy ha egy diáklány úgy érkezne az iskolába vagy egy egyetemi szemináriumra, mint egy bankrabló, akkor is hasonló lenne a helyzet: azok, akik az ilyen döntések felett rendelkezhetnek, jogosan kérhetnék ezen kiegészítőknek a levételét.

Johnson kommentárja természetesen nem maradt kritika és visszhang nélkül, jobbról és balról is nekiestek, egyesek azonnal iszlamofóbiát kiáltottak. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, Johnson a múltban is élt hasonló kaliberű megszólásokkal, ám komoly diplomáciai gondok sohasem adódtak belőlük. Íme egy rövid válogatás ezekből:

  • Vlagyimir Putyinról: "egy kicsit úgy néz ki, mint Dobby, a házimanó."
  • Hillary Clintonról: "a festett szőke hajával, a csücsörítő szájával és a kék szemeivel úgy néz ki, mint egy szadista ápolónő, aki egy elmegyógyintézetben dolgozik."
  • Barack Obamáról: "talán azért nem kedveli Nagy-Britanniát, mert a családi öröksége Kenyából ered." 
  • A színes bőrű gyerekekről egy rendezvény kapcsán: "biztosan tetszeni fog majd őfelségének a zászlólengető, görögdinnye zabáló néger gyerekek mosolyának látványa."
  • A kínai térhódításról: "nincs mitől tartanunk, nem kell majd a csecsemőinket mandarin nyelven tanítanunk. Kulturálisan amúgy is nullák." 
  • Az Európai Unióról: "Hitler és Napóleon is megpróbálta azt, amit ma az EU, csupán más eszközökkel."
  • Erdoganról írt gúnyos versében: "egy bizonyos ankarai férfi hatalmas kecskebaszóként híresült el."

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére