Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Putyin: nem mi törtük fel a Demokrata Párt szerverét

Bertha László

2016.09.02. 15:08

Nem az orosz kormány áll az amerikai Demokrata Párt szerverének feltörése mögött, melynek köszönhetõen több tízezer e-mail került napvilágra - jelentette ki az orosz elnök, Vlagyimir Putyin.
VLAGYIVOSZTOK, 15:08

Nem az orosz kormány áll az amerikai Demokrata Párt szerverének feltörése mögött, melynek köszönhetően több tízezer e-mail került napvilágra – jelentette ki az orosz elnök, Vlagyimir Putyin.

Az orosz elnök minderről a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórum üzleti konferenciáján tartózkodva beszélt az amerikai Bloomberg hírügynökségnek adott interjújában.

Egyes feltételezések szerint ugyanis Oroszország áll amögött, hogy a Wikileaks július közepén több tízezer e-mailt szivárogtatott ki, melyeket a Demokrata Párt szerveréről loptak el. A nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a párt akadályozta Hillary Clinton vetélytársának, a szintén demokrata elnökjelölt-aspiráns, Bernie Sanders kampányát.

Vlagyimir Putyin a Bloombergnek kijelentette, hogy nem tudja, ki áll a hackertámadás mögött, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a levelek tartalmát nyilvánosságra hozták.

Számít az egyáltalán, hogy ki törte fel az adatokat?”

– tette fel a kérdést Putyin, aki szerint nem szabad elterelni a figyelmet a valódi problémáról.

Az orosz elnök emellett ismételten hangsúlyozta, hogy „állami szinten Oroszország sohasem csinál ilyet”. Putyin visszautasította Clinton kirohanását, miszerint az orosz hírszerzés hajtotta végre a kibertámadást, hogy ezzel Oroszország beleavatkozzon az amerikai elnökválasztásba.

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére