Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rózsaszín kötött sapkákkal ostromolnák Trumpot

Nagy Gábor

2017.01.14. 15:58

Magyarországon a liberálisok manapság síppal támadnak (még a nemzeti ünnepeken is), addig az USA-ban merõben más eszközt választottak a sivalkodás kifejezésére.
WASHINGTON, 15:58

Magyarországon a liberálisok manapság síppal támadnak (még a nemzeti ünnepeken is), addig az USA-ban merőben más eszközt választottak a sivalkodás kifejezésére.

Várható volt, hogy óriási sivalkodás lesz Trump január 20-i beiktatásán. Egyes jogvédő szervezetek most épp azon ügyködnek, hogy egy nappal később, január 21-én rózsaszín kötött sapkákkal ("pussyhats") árasszák el Washingtont – írja a Reuters.

Az elképzelés mögött két kaliforniai hölgy, Krista Suh és Jayna Zweiman áll, akik már hetek óta a kötött sapkákon pörögnek. A demonstráció, és a sapkák "elnevezése" egyébként onnan jött, hogy a kampány alatt nyilvánosságra hozták Trump egyik 2005-ös elszólalását, mely így hangzott: "Ragadd meg őket a puncijuknál. Ahogyan csak akarod."

Lelkesedés van gazdagon, hiszen nemcsak az amerikai liberális nőket buzdítják arra, hogy vegyenek részt a performanszon, hanem a világ minden tájáról várják azokat a demonstrálókat, akik kifejezetten nem örülnek annak, hogy Donald Trumpot választották meg az USA elnökének.

Az indok amúgy rém egyszerű, mondhatni, szokásos liberális sivalkodás: a rózsaszín kötött sapkákkal a polgári és emberi jogokra szeretnék felhívni a figyelmet, illetve azok "esetleges" csorbulására, amely Trump győzelmével bizonyos tekintetben már be is következett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére