Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Salvini: "az Európai Unió rombol"

Bertha László

2018.03.14. 08:28

A közös uniós valuta bevezetése hiba volt, azonban Olaszország nem léphet ki "rögtönözve" az euróövezetbõl - jelentette ki Matteo Salvini, az olasz bevándorlásellenes Liga vezetõje kedden Strasbourgban.
STRASBOURG, 08:28

A közös uniós valuta bevezetése hiba volt, azonban Olaszország nem léphet ki „rögtönözve” az euróövezetből – jelentette ki Matteo Salvini, az olasz bevándorlásellenes Liga vezetője kedden Strasbourgban.

Az Európai Parlament plenáris ülésének keretében tartott sajtóértekezletén Salvini leszögezte, hogy miniszterelnökként szükség esetén „nem habozna megsérteni az európai költségvetési szabályokat”, amelyek megkövetelik, hogy a tagállamok három százalék alatt tartsák a büdzsé hiányát.

Követni fogom az előírásokat, amennyiben lehetséges, akkor viszont nem, ha ez munkahelyek elvesztésével vagy szociális katasztrófával járna”

– fogalmazott.

Az euroszkeptikus Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) EP-frakció alelnöke a közös valuta kapcsán kiemelte:

nem zárnak ki semmit, ugyanakkor nem lenne kívánatos hirtelen, egyedül kilépni az euróövezetből, nem akarnak ilyesmit tenni.”

Hangsúlyozta, a választási eredmények alapján joga és kötelessége Olaszország kormányzása, és ebben az esetben számos uniós szabályt újra kíván majd tárgyalni. Salvini emellett kijelentette, hogy nem kíván minden áron kormányt alakítani.

Ha a kormányzáshoz olyanokkal kell összeállni, akiket az olaszok elutasítottak a választáson, akkor ki van zárva”

– hangoztatta a pártvezér a balközép Demokrata Pártra (PD) utalva.

Soha nem fogok Renzivel kormányozni”

– tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy az 1993-ban életbe lépett Maastrichti Szerződés előtti Európai Közösség egyenlők közössége volt, ezzel szemben „az Európai Unió rombol”.

Mi vagyunk az újjáépítői az igazi európai álomnak”

– jelentette ki a Liga vezetője.

A Liga a legerősebb tagja az olaszországi választásokon győztes jobboldali koalíciónak. A Silvio Berlusconi vezette szövetség a szavazatok 37 százalékát szerezte meg, a legnagyobb önálló párt azonban a Ligához hasonlóan szintén populista és euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom (M5S), amely a voksok több mint 32 százalékát kapta. Egyik pártnak sincs meg a kellő többsége a kormányzáshoz, a nagyobb pártok ezért jelenleg szövetségeseket keresnek – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére