Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Se Európa, se Afrika: 10 ezer jogtalan menedékkérő él Hollandiában

Sümeghi Lóránt

2019.06.18. 13:58

Hiába érkeztek több ezren biztonságosnak minősített, úgynevezett harmadik országból Hollandiába, az elutasított menedékkérelmük ellenére sem tudtak tőlük megszabadulni a hatóságok.

Szakemberek mintegy tízezerre becsülik az elutasított menedékkérelmekkel rendelkező, ugyanakkor Hollandiába lakó bevándorlók számát – számolt be a holland Telegraaf című napilap. A sikertelen menedékkérelmekre vonatkozó adatokat a holland repatriálásért felelős központ, a Dienst Terugkeer en Vertrek (DTV) is megerősítette, indoklása szerint ugyanis

a biztonságosnak tekinthető, úgynevezett harmadik országok nem hajlandóak visszafogadni a saját állampolgáraikat.

Így következhetett be az, hogy Hollandiában 2014 és 2018 között tízezerre duzzadt az olyan esetek száma, amelyek alanyai mind Hollandiában, mind pedig a saját hazájukban nemkívánatos személyekké váltak. A legproblematikusabb kibocsátó országok között az afrikai kontinensen található Algéria és Marokkó szerepel, ám a közel-keleti országok közül Afganisztán is csupán minimális hajlandóságot mutat a saját állampolgárainak visszafogadásában.

A holland törvények értelmében a menedékkérelem elutasítását követő 28 napon belül a bevándorlónak távoznia kell az országból, emellett minden egyéb szociális juttatástól elesik. Kritikusok szerint azonban a számok jól példázzák, hogy mennyire élesen elválik a törvény által előírt állapot a valóságtól.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére