Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Senki sem tudja, mi lesz a fegyverekkel Ukrajnában, de a magyar baloldal küldene

888.hu

2022.04.23. 10:37

Még mindig napirenden van a baloldalon a fegyverküldés.

 

Érdekes elemzések jelentek meg a minap az amerikai sajtóban.

Az USA összesen mintegy 15,2 milliárd dollárnyi katonai segélyt küldött Ukrajnának a háború kezdete óta.

„A Biden-kormányzat arra készül, hogy még ezen a héten bejelentsen egy újabb 800 millió dolláros adománycsomagot” – mondta öt amerikai tisztviselő az NBC News-nak. A jelentés szerint a csomag várhatóan több tízezerrel nagyobb mennyiségű tüzérségi lövedéket fog tartalmazni.

 

Az azonban, hogy valójában hová kerülnek a fegyverek, a jelek szerint egy hatalmas rejtély.”

– ez már a CNN írja.

 

„A fegyverek egy része más hadseregek és milíciák kezébe kerülhet, amelyeket az USA nem akarna szándékozott felfegyverezni.” – áll a jelentésben.

Egy külső forrás szerint az adomány a fegyverszállítmányok nagy része „egy nagy fekete lyukba hull”.

 

 

Hasonló megállapításra jutottak a kanadaiak is.

Kelsey Gallagher a Project Ploughshares nevű civil szervezet kutatójaként dolgozik. Arra figyelmeztetett, hogy a fegyverszállítmányok egy része a feketepiacra kerülhet, vagy az orosz hadsereg illetve helyi félkatonai csoportok az ukrán nép ellen fordíthatják.

 

Az a valós veszély fenyeget, hogy az ukrán kormány potenciálisan nem tudja ellenőrizni ezeket a fegyvereket.”

– mondta Gallagher a kanadai közszolgálati műsorszolgáltatónak, a CBC-nek.

 

Elmondása szerint bármikor is csillapodik a konfliktus, a fegyverek nem fognak csak úgy eltűnni. Gallagher szerint nem biztos, hogy az ukrán hatóságok be tudják fogadni és biztosítani tudják azt a hatalmas mennyiségű fegyvert, ami az országba áramlik, így ez hosszú távon rossz szolgálatot tehet az ukrán népnek és a régió civil lakosságának.

 

Costanza Musu, az Ottawai Egyetem professzora szintén rávilágított a problémára, mondván: „Nem zárhatjuk ki teljesen annak lehetőségét, hogy a fegyverek egy része rossz kezekbe kerül”.

 

Mindezek ellenére a magyar baloldal továbbra sem képes lejönni a háborúpárti propagandáról.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője húsvétkor követelt fegyverszállítást.

A politikus ezt posztolta:

A béke, a biztonság és az igazság érdekében itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat, és végrehajtsa a szankciókat: az orosz kémbank, a benne és azon kívül működő orosz kémek kizavarását, és a putyini Paks 2 projekt leállítását, valamint hogy végre elkezdje a 12 éve elszabotált munkát: a magyar energiafüggetlenség erősítését.”

 

 

Nem Tordai Bence az egyetlen, aki fegyverszállításokat követelt.

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke is, aki korábban egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy nemcsak fegyvereket, hanem katonákat is harcolni kellene küldeni Ukrajnába. Fekete-Győr András februárban értekezett arról, hogy Magyarországnak fegyvereket kellene küldenie Ukrajnába. Cseh Katalin, momentumos EP-képviselő közösségi oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy az egyértelmű, hogy a NATO-nak segítenie kell Ukrajnának azzal, hogy megkapják azokat a fegyvereket, amivel meg tudják vívni ezt a háborút. Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje is arról beszélt, hogy katonákat kell küldeni Ukrajnába.

 

Az oroszok nem tétlenkednek

Az orosz védelmi minisztérium már több ízben is beszámolt arról, hogy nyugati fegyverszállítmányokat semmisített meg.

Igor Konasenkov vezérőrnagy április közepén arról számolt be, hogy az orosz légvédelmi erők Odessza térségében lelőttek egy ukrán katonai szállító repülőgépet, amely nyugati fegyvereket szállított.

 

Pár nappal korábban arról érkezett hír, hogy orosz hadsereg megsemmisített egy olyan SZ-300-as légvédelmi rakétarendszert, amelyet egy európai ország szállított Ukrajnának.

A tárca közlése szerint tengeri indítású Kalibr rakéták vasárnap megsemmisítettek négy SZ-300-as indítóállást az ukrajnai Dnyipro külterületén. Oroszország szerint a támadásban 25 ukrán katonát ért találat. Moszkva nem közölte, hogy melyik európai ország szállította az Sz-300-as rendszereket. Szlovákia, amely ilyen rakétarendszert adományozott Ukrajnának, vasárnap cáfolta, hogy az általa szállított rendszert találat érte volna.

Az orosz állítást Pozsony álhírnek minősítette.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére