Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros az érte rajongó EP-képviselõket is listázza

Nagy Gábor

2018.04.28. 19:35

ABC Nyheter norvég internetes hírportál újságírója részletes cikket szentel a Soros-féle Open Society által megrendelt tanulmánynak, amely az Európai Parlament velük szimpatizáló képviselõirõl szól.

ABC Nyheter norvég internetes hírportál újságírója részletes cikket szentel a Soros-féle Open Society által megrendelt tanulmánynak, amely az Európai Parlament velük szimpatizáló képviselőiről szól. Ebből kiderül: 751 képviselőből 226-ot tekint "megbízhatónak" a magyar származású milliárdos.

A cikk szerzője, Thomas Vermes kiemeli, egy Kumquat Consulting nevű cég végezte el a felmérést a 2014-es európai parlamenti választások után. Thomas Vermes szerint a dokumentum azt bizonyítja, hogy az Open Society milyen kiterjedt lobbitevékenységet folytat Brüsszelben. Több "az egykori keleti blokkhoz tartozó" országban civil szervezetek számára nyújt "kiterjedt támogatást és képzést". Vermes kiemeli, hogy több országban, többek között Magyarországon is, a hatóságokat "irritálja", hogy Soros György "beavatkozik" belpolitikai kérdésekbe és azzal is vádolják, hogy "a nagy léptékű, Európába tartó migrációt" támogatja.

Thomas Vermes megkereste Rina Ronja Karit, Dánia EU-ból való kilépéséért küzdő Folkebevægelsen mod EU (Népi mozgalom az EU ellen) képviselőjét, aki sértőnek tartja magára nézve, hogy szerepel azon a listán, melyen a tőzsdespekuláns szervezete listázta a hozzá és az elveihez hű EP-képviselőket. Kari azt állítja, hogy nem tudott arról, hogy rákerült a listára és sem ő, sem tanácsadói nem voltak kapcsolatban az Open Societyvel. A svéd baloldali Vänsterpartiet (Baloldal) EP-képviselője Malin Björk Vermes megkeresésére megerősítette, hogy 2016 óta tud arról, hogy szerepel a listán, és ezt jónak tartja, mert azokért az értékekért küzd, mint az Open Society, ám kiemelte, hogy helyesebb megfogalmazás lenne, hogy "szövetségesek a demokrácia, a jogállamiság, a nyitottság és az emberi jogok kérdésében".

Vermes szintén kiemeli, hogy a 20 svéd EP-képviselőből 13 szerepel a listán, a 13 dánból pedig csak három, míg a magyarok közül csak kettő. A listával kapcsolatos és egyéb kérdéseivel Vermes megkereste az Open Societyt is, de levelére múlt péntek óta nem kapott választ. Megjegyzi, hogy a nyitottságot képviselő szervezet brüsszeli irodájából nem érkezett válasz, majd többszöri megkeresésére azt az információt kapta, hogy a londoni kommunikációs részlegnek küldték a kérdéseit. Ezek között szerepelt például az, hogy mit gondolnak arról, hogy "a magyar kormány agresszív kampányt folytat Soros György ellen és azt állítja, hogy az Open Society a nemzete és az EU politikáját is befolyásolni akarja".

A kérdésekre adott választ azóta is várja.

Vermes a cikk végén az EU LobbyFacts oldalára hivatkozva leírja, hogy az Open Society 19 főt alkalmaz brüsszeli irodájában, amely közül 12 fő az EP-hez delegált lobbista és a 2017-es évben 53 találkozón vettek részt az Európai Bizottsággal, teszi hozzá a Híradó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére