Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros már a fosszilis energiapiacra is betette a lábát

Bokor Gábor

2018.02.20. 18:30

A milliárdos amerikai tõzsdespekuláns egy új szegmenst nézett ki magának: a legfrissebb információk szerint Soros György a fosszilis tüzelõanyagok piacán nyerne teret, azonban még sok furcsaság van a legutóbbi befektetései körül.
WASHINGTON, 18:30

A milliárdos amerikai tőzsdespekuláns egy új szegmenst nézett ki magának: a legfrissebb információk szerint Soros György a fosszilis tüzelőanyagok piacán nyerne teret, azonban még sok furcsaság van a legutóbbi befektetései körül.

A spekuláns érdekeltségébe tartozó szervezetek és alapítványok a közelmúltban új üzlet felé vették az irányt, hatalmas összegekkel szálltak be a fosszilis energiahordozókba. A Daily Caller amerikai konzervatív lap derítette ki, hogy Soros György 2017 utolsó negyedévében vagyonának egy részét olyan cégekbe fektette, melyek a saját bevallása szerint is hozzájárulnak a klímaváltozáshoz.

Úgy tudni, hogy a Soros Fund Management összesen 160 millió dollárt, azaz közel ötvenmilliárd forintot fektetett be. Ez a befektetés már csak azért is szép, mert Soros György és köre azt próbálja elhitetni, hogy ők a klímaváltozás lelassításában és a környezetvédelemben érdekeltek, ezzel szemben a fosszilis energia minden, csak nem környezetkímélő iparág. Soros György korábban támogatta az Egyesült Államok korábbi alelnökének, Al Gore-nak az alapítványait is mintegy tízmillió dollárral, hogy szembeszálljanak a globális felmelegedéssel.

Soros tavaly év végén nyolcmillió részvénnyel, mintegy 87 millió dollár értékben vásárolta be magát az Alerian MLP nevű csoportba, amely a nyersolaj, a földgáz és azok tárolóinak építésében érdekelt.

A szénbe is beszállt

Soros Györgyöt nemcsak az olaj, hanem a szén is érdekelte. 4,7 millió dollárt szánt arra a milliárdos, hogy beszálljon a Peabody Energy Corporation nevű vállalatba, amely az egyik legnagyobb szénipari vállalat a tengerentúlon. Emlékezetes, hogy 2009-ben a koppenhágai klímacsúcson a spekuláns úgy fogalmazott, hogy ő a legnagyobb ellensége a szénbányászatnak és a széniparnak.

Soros már két évvel ezelőtt is sürgölődött a vállalat körül, akkor a tőzsdén keresztül kétmillió-kétszázötvenezer dollár értékben vett a vállalat részvényeiből, azonban később azokat eladta.

Matthew Vadum, az amerikai Capital Research Center nevű nonprofit szervezet elnökhelyettese szerint Soros György a klímacsúcsokon mindig kritizálja a szénipart, és azt állítja, hogy azt meg kell szüntetni, ennek ellenére azonban mindig bevásárolja magát annyira, hogy életben tartsa a szektort.

A génmódosítás is üzlet

A világ egyik legnagyobb, génmódosított élelmiszereivel foglalkozó cégóriása, a Monsanto sem kerülhette el, hogy Soros György rátelepedjen. A milliárdos az utóbbi időkben 21 millió dollárt fektetett bele a vállalatba. Emlékezetes, hogy ez a cég volt az, amely az elmúlt évtizedben mindent elkövetett annak érdekében, hogy beférkőzzön Európába, azonban a komoly visszhangok miatt az Európai Unió nem engedte, hogy teret nyerjenek az öreg kontinensen.

A Monsanto egyik legbizarrabb találmánya egy hormon, melyet ha teheneknek adnak, akkor az állatok tejhozama akár tíz százalékkal is növelhető. A termék több országban tiltólistán szerepel.

Soros György a legutóbbi felmérések szerint az Egyesült Államok 19. leggazdagabb embere a maga több mint 25 milliárd dolláros vagyonával, azonban abból 18 milliárdot átutalt a saját alapítványának, hogy így csökkentse a feltüntetett vagyonát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére