Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Sötétbe burkolódzhatnak az utcák az energiaválság miatt

888.hu

2022.11.18. 18:00

Súlyos áramhiány esetén ezen a télen az ország közvilágításának 40 százalékát kénytelenek lesz lekapcsolni.

 

A finn Közlekedési Infrastruktúra Ügynökség bejelentette, hogy

esetleges áramhiány esetén csökkentheti a villanyfényt az ország útjain, mivel a tél folyamán szükség lehet az áram adagolására.

A finn utak mentén található világítás mintegy 40 százalékát lekapcsolhatják, de jelezték, hogy ezt úgy tennék, hogy az ne befolyásolja a közlekedésbiztonságot, és a kereszteződések és más forgalmas területek lámpái továbbra is égve maradnának – írja az Yle.

„Számításokkal úgy lehet leírni, hogy az autópályák közvilágításának villamos energiaigénye körülbelül 43 megawatt. Ha ennek a felét lekapcsolják, az a finnországi villamosenergia-termelés esetleges 400 megawattos teljesítményhiányának mintegy öt százalékát fedezné.”
– mondta Virpi Anttila, a közlekedési infrastruktúra-kezelési osztály igazgatója.

 

Jelenleg a finn személyszállító vonatok mintegy 95 százaléka szintén elektromos árammal közlekedik, és ezeket a vonatokat dízelüzemű vonatokra cserélhetik, mivel az ország felkészül az esetleges áramhiányra és a vasúti és vízi közlekedésben bekövetkező kiesésekre.

Idén májusban az orosz RAO Nordic energiavállalat teljesen elzárta Finnországot az orosz áramszállításoktól, amely akkoriban Finnország áramellátásának tíz százalékát biztosította.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére