Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Svájc az atomenergiára szavazott

Pörge Béla

2016.11.27. 17:58

Vasárnap népszavazást tartottak az alpesi országban a nukleáris leállásról. A lakosság elutasította a leállást, maradnak az atomerõmûvek.
BERN, 17:58

Vasárnap népszavazást tartottak az alpesi országban a nukleáris leállásról. A lakosság elutasította a leállást, maradnak az atomerőművek.

A referendumot a svájci Zöld Párt kezdeményezte. A tervük szerint 2029-re mind az öt jelenleg működő svájci atomerőművet bezárták volna. A tervet a svájciak elutasították — írja a Neue Zürcher Zeitung.

A végeredmény szerint az emberek 45,8 százaléka szavazott igennel, 54,2 százaléka pedig nemmel. A kérdés lényege az volt, támogatják-e a nukleáris leállás felgyorsítását. A részvételi arány 45 százalék körül mozgott.

Mindössze hat olyan kanton volt, ahol igennel szavaztak a választók, ezek mind az ország nyugati felén találhatóak, főleg francia nyelvterületen és Bázel környékén. A legnagyobb arányban Bázelben támogatták a leállást.

A svájci kormány 2050-re így is a nukleáris energia leépítését és leállítását tervezi, a zöldek ezt szerették volna jelentősen felgyorsítani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére