Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szavazati jogot adnának a migránsoknak a német balosok

Pörge Béla

2017.02.18. 11:58

Egy friss felmérés szerint a német szociáldemokrata és zöld választók azt szeretnék, ha minden bevándorló szavazati jogot kapna.
BERLIN, 11:58

Egy friss felmérés szerint a német szociáldemokrata és zöld választók azt szeretnék, ha minden bevándorló szavazati jogot kapna.

A felmérés alapjául az az ötlet szolgált, melyről a 888.hu is beszámolt már. Egy dokumentumban a szerzők arra ösztönzik a német kormányt, hogy a nem EU-s országokból származó bevándorlóknak adjanak szavazati jogot a helyi választásokon.

A Civey készített reprezentatív felmérést a Die Welt számára ezzel kapcsolatban, melyből érdekes adatok derülnek ki.

Legnagyobb arányban a Grüne (Zöldek) szavazói támogatják az ötletet, a zöldek 64,8 százaléka látja úgy, hogy jó dolog lenne, ha az EU-n kívülről érkező migránsok szavazhatnának a német választásokon. Az SPD támogatói alig maradnak el ettől, ők 63,7 százalékban vélik ugyanezt, míg a szélsőbalos Linke szavazóinak "csak" az 51,8 százaléka adna szinte minden bevándorlónak szavazati jogot.
 

A CDU szimpatizánsai ellenzik az ötletet. 65,3 százalékuk nem ért egyet a felvetéssel, az FDP szavazóinál 65 százalék ez az arány.

Leginkább az AfD-t választók vélik úgy, hogy a bevándorlók ne szavazzanak. Az ő körükben 96,9 százalék nem ért egyet az ötlettel.

Összességében a német emberek 57,2 százaléka elutasítja, hogy kibővítsék a választójogot. Ha kicsit részletesebben vizsgáljuk a kérdést, még inkább úgy tűnik, hogy a többség nem szeretne a migránsoknak szavazati jogot adni.

Az ellenzők 42,9 százaléka semmi esetre sem bővítené a választójogot, viszont a bővítéspártiak körében csak 16,2 százalék gondolja úgy, hogy mindenképpen be kéne vezetni ezt a változtatást.

Az ötlettel szemben a CDU-n belül is nagy az ellenállás, ennek ellenére komolyan kell venni azt, hiszen Aydan Özoguz, aki az ötlet egyik nagy támogatója, a német kormány migrációért felelős megbízottja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére