Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szlovákia alternatív javaslattal oldaná meg a kvótakérdést

Bertha László

2016.10.27. 18:28

Robert Fico bejelentette, hogy Szlovákia alternatív javaslattal akar elõállni a decemberi európai uniós csúcstalálkozón azzal kapcsolatban, hogy mit tegyen az Európai Unió a területén tartózkodó migránsokkal.
POZSONY, 18:28

Robert Fico bejelentette, hogy Szlovákia alternatív javaslattal akar előállni a decemberi európai uniós csúcstalálkozón azzal kapcsolatban, hogy mit tegyen az Európai Unió a területén tartózkodó migránsokkal.

Amire ebben a pillanatban leginkább összpontosítunk, az a decemberi csúcs, ahol fel akarunk kínálni egy lehetőséget arra vonatkozóan, hogy mi legyen az EU területén tartózkodó migránsokkal”

– mondta a szlovák kormányfő a parlamenti felszólalásakor, de a javaslat tartalmát nem részletezte.

Robert Fico beszédében kiemelte, hogy a migránsok újraelosztására vonatkozó kötelező kvóták terve csődöt mondott.

Az Európai Unió tagországainak belügyminiszterei – minősített többséggel, Szlovákia, Magyarország, Csehország és Románia ellenszavazata mellett – 2015 szeptemberében hagyták jóvá azt a tervet, amelynek alapján az uniós tagországok között 120 ezer Európába érkezett menedékkérőt osztanának el. A döntéssel szemben tavaly decemberben Szlovákia és Magyarország is keresetet nyújtott be az Európai Bíróságon.

A szlovák miniszterelnök szerint az úgynevezett „szolidaritási hozzájárulás” sem lehet működőképes. Szlovákiának nagy ambíciója, hogy olyan kompromisszumos javaslattal álljon elő, mely további tagországok támogatását is megszerzi.

(Új Szó, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére