Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szocialistának vallja magát a Demokrata Párt latinó sztárja

Vincze Viktor Attila

2018.11.08. 07:00

Már Hillary Clinton utódjaként tartják számon a Demokrata Párt pincérnõbõl lett latinó politikusnõjét, Alexandria Ocasio-Cortezt, aki úgy jutott be a kongresszusba, hogy a kapitalizmus szocializmussal történõ felváltásáról ábrándozott a kampánya kortesbeszédeiben.

Az Egyesült Államok történetében a legfiatalabb női kongresszusi képviselőként jutott be az amerikai törvényhozásba a november 6-ai amerikai választáson a Demokrata Párt latinó üdvöskéje, Alexandria Ocasio-Cortez.

A spanyol ajkú Ocasio-Cortez könnyedén nyerte a félidős választást a balliberálisnak számító New York-i 14-es kongresszusi választókerületben a republikánus Anthony Pappas ellen.

A saját öndefiníciója szerint "szocialista" meggyőződésű Alexandria Ocasio-Cortezt sokan már Bernie Sanders és Hillary Clinton kihívójaként esélyesnek tartják a Demokrata Párt 2020-as elnökjelölti posztjára is. 

A pincérnőből lett politikus, a 29 éves amerikai szocialista-demokrata, a "baloldal Sarah Palinja", a "progresszív baloldal" hirtelen felfedezett húzóembere egészen hajmeresztő kijelentéseket tett a választási kampányban. Érdekes elképzelései vannak a liberális kapitalizmus értékeit őrző Demokrata Párt frissen megválasztott kongresszusi képviselőjének. A spanyol anyanyelvű hölgy választási ígéretei között szerepelt a határőrizet eltörlése, a migránsok korlátozások nélküli beengedése, valamint a diákhitel-adósságok eltörlése. 

A globalista balliberális világnézet legfőbb nemzetközi őreként fellépő Demokrata Párt fiatal politikusnője többek között például azt mondta, hogy Trump elnöksége ideje alatt csak azért csökkent a munkanélküliség, mert mindenkinek kettő vagy három állása van azért, hogy meg tudjon élni. De Ocasio-Cortez arról is beszélt a kampányban, hogy a világban voltak már kapitalizmus nélküli korszakok, és biztos, hogy lesznek is. Sőt, amikor megszületett Amerika, akkor nem kapitalista nemzetként alakult meg – tette hozzá képviselő asszony.

A pincérnőből lett politikusnő a Demokrata Párt hivatalos álláspontjától elég távol álló nézetként emellett még a kampányban beszélt arról is, hogy szerinte Palesztinát nem megengedhető módon megszállás alatt tartja Izrael. 

De a szocialista meggyőződésű demokrata politikus azt is kifejezte a választási küzdelemben, hogy szerinte mostanra megszűnt, tehát már nem létezik az Egyesült Államokban a felső középosztály, így már csak egy nagyon vékony középosztály van és legfőképpen a munkásosztály adja a társadalom alapját. 

Volt, hogy arról kérdezték Ocasio-Cortezt, hogy az általa a választóknak beígért általános egészségügyi biztosítást vajon hogyan lennének képesek megfizetni az alacsony jövedelműek? A "szocialista" politikusnő nem értette a kérdést. Szerinte ugyanis az emberek majd egyszerűen befizetik a biztosítási díjat, ahogy bármi mást is befizetnek. (Azok is, akiknek nincs jövedelmük.)

A mindenre azonnali választ adó ballib képviselőnő szerencsére a globális klímaváltozás problémájának a jelentőségével is kellően tisztában van.

Amikor Ocasio-Cortez gazdasági terveit ismertette, akkor az éghajlatváltozás elleni küzdelmet olyan fontosságúnak nevezte, mint amilyen az USA-nak a náci Németország elleni II. világháborús fellépése volt. Cortez kisasszony szerint Amerikának a világháborús erőfeszítésekhez hasonló erőket kellene mozgósítania a klímaváltozás megakadályozása érdekében. 

A szocializmust meghirdető volt pincérnő nyilatkozatai alapján talán nem véletlen, hogy a republikánusok és az amerikai jobboldali sajtó szerint komolyan kell venni a veszélyét annak, hogy Cortez és a mögötte álló gátlástalan politikai erők valójában egyfajta osztályharcos és faji, illetve nemi alapú megkülönböztetésre épülő szocialista forradalomra készülnek arra az esetre, ha hatalomra kerülnének.

Tekintve, hogy Soros György is a Demokrata Párt kampányának legnagyobb finanszírozói közé tartozik: a szocializmusról álmodozó hölgy szavai vagy hiteltelen kampányfogásnak tekinthetőek, vagy pedig Soros György a saját ellenségeit finanszírozza. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére