Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tajani: elképzelhetetlen szocialista jelöltet támogatni

Forisek Ádám

2019.06.30. 21:24

Elképzelhetetlen szocialista jelöltet támogatni az Európai Bizottság elnöki posztjára, mert az „szembemenne a népakarattal” – idézte az ANSA olasz hírügynökség vasárnap Antonio Tajanit, a bizottság jelenlegi elnökét.

A politikus, aki egyben az olasz Forza Italia alelnöke, a brüsszeli csúcson kifejtette: a szocialisták vesztettek, és ma az európai országok kilencven százalékában szemben állnak egymással. A szocialisták ártalmas politikát folytatnak, olyat, amely pontosan az ellenkezője annak, amit az Európai Néppártnak kell kínálnia, és amit a Forza Italiának Olaszországban és bárhol másutt támogatnia kell.

Mi alternatívája vagyunk a szocialistáknak, az ő vereségüket akarjuk

– szögezte le Tajani.

A hírügynökség idézi Tajaninak azokat a szavait is, amelyeket a csúcstalálkozóra való megérkezése után mondott újságíróknak. „Lehetetlennek tartjuk szocialista jelöltre szavazni” – mondta, hozzáfűzve: semmiféle személyes ok nem vezérli, amikor ezt mondja, itt elvi kérdésről van szó. Az Európai Bizottság elnöki tisztségére az Európai Tanácsnak kell javaslatot tennie a választási eredmények alapján – állapította meg.

Hiszem, hogy az Európai Néppárt részéről védeni kell a csúcsjelölti elvet, vagyis aki megnyerte a választásokat, annak kell betöltenie az Európai Bizottság elnöki posztját

– hangsúlyozta Tajani. Márpedig az Európai Néppárt nyerte a választásokat, tehát a bizottság elnöke a néppártiak képviselője kell hogy legyen, az ő jelöltjük pedig Manfred Weber – tette hozzá Antonio Tajani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére