Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorizmus támogatása miatt perelik a Google-t, a Facebookot és a Twittert

888.hu

2016.12.21. 20:28

A júniusi, orlandói melegbárban történt mészárlás áldozatainak hozzátartozói három techóriást perelnek be, mivel szerintük ezek a cégek "anyagi támogatást" nyújtottak a gyilkosnak.
FLORIDA, 20:28

A júniusi, orlandói melegbárban történt mészárlás áldozatainak hozzátartozói három techóriást perelnek be, mivel szerintük ezek a cégek "anyagi támogatást" nyújtottak a gyilkosnak.

Három áldozat családtagjai perelték be a Facebookot, a Twittert és a Google-t. A vád szerint Omar Mateen, a támadó, a közösségi médián keresztül radikalizálódott – írta a DW.

A három család hétfőn nyújtotta be a keresetet a helyi bíróságon. Állításuk szerint a terrorszervezetek, például az Iszlám Állam, a közösségi médiát használva terjesztik a propagandájukat, gyűjtenek pénzt és toboroznak embereket.

Június 12-én a 29 éves Mateen tüzet nyitott a szórakozó tömegre a Pulse nevű éjszakai bárban, Orlandóban. 49 embert megölt, 53-at megsebesített a támadó. A merénylet után a hatóságok nyilvánosságra hozták, hogy a férfi hűséget esküdött az ISIS-nak egy telefonbeszélgetés során, amikor a felhívta a helyi rendőrséget a mészárlás előtt.

Nem tudni, hogy a család pontosan milyen összegre perelte be a cégeket. A szövetségi törvények lehetővé teszik, hogy a terrortámadások áldozatainak családtagjai beperelhessék azokat, akik anyagi segítséget nyújtottak a terroristáknak.

A kereset szerint a nagy cégek felületet biztosítanak a terroristáknak, akik így finanszírozzák a tevékenységüket.

A három beperelt cég közül egyedül a Facebook reagált. Közleményükben tudatták, hogy szigorúan tiltják a terrorcsoportok tevékenységét és azokét, akik szimpatizálnak velük. Amikor valaki jelenti, hogy ilyen tevékenységre bukkan, akkor azonnal leveszik ezeket a kontenteket.

Együttérzünk az áldozatokkal és azok családjával"

– írta a Facebook.

A Twitter és a Google elzárkózott mindenfajta kommunikációtól: sem újságírói kérdésekre nem válaszoltak, sem pedig közleményt nem adtak ki.

A pert feltehetően nem fogják tudni megnyerni az áldozatok hozzátartozói, ugyanis a nagy szolgáltatókat védi egy szövetségi törvény, amely "A Hírközlés Tisztességéért" nevet viseli. A törvény 230-as szakasza szerint egy weboldal üzemeltetője nem vonható felelősségre azért, hogy egy másik felhasználó milyen tartalmat helyez el az üzemeltetett oldalon. Emiatt működhet büntetlenül többek között a kuruc.info is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére