Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorizmust pénzelő, iszlamista bandavezért kapcsolt le az FBI

Ányos Miklós

2019.11.17. 09:58

Az amerikai szövetségi nyomozók szerint radikalizálta is a bandája tagjait a most elfogott bűnöző. Ezzel, illetve pénzzel is segíteni akarta az ISIS (Iszlám Állam) nevű terrorszervezetet.

A szövetségi hatóságok fogták el a Chicago külvárosában működő, hírhedt utcai bandák vezetőjét, aki pénzt küldött a közel-keleti ISIS-terroristák támogatására. A 37 éves Jason Brownt csütörtökön tartóztatták le terrorszervezet anyagi támogatásának vádjával, amiért akár 20 év börtönbüntetést is kaphat, ha bűnösnek találják.

Brown – aki Abdul Ja'Me néven is ismert, mióta a börtönben áttért az iszlámra vallásra – a vádirat szerint bandatagokat toborzott és radikalizált az ISIS támogatására. Az AHK nevű utcai banda hat másik tagját kokain-, heroin- és fentanilkereskedelem vádjával tartóztatták le. Az ügyészség szerint a banda nevének betűi – AHK – egy arab szóból erednek, melynek jelentése: testvér. Az ügyészek azt is állítják, hogy birtokukban van egy titkos videófelvétel, amin Brown az egyik társának átad 500 dollárt (150ezer forint) azzal, hogy juttassa el az ISIS terroristáihoz a Közel-Keletre.

A hatóságok szerint a vádlott több alkalommal, összesen 1500 dollárt próbált meg elküldeni a terrorista tevékenységek támogatására. A videófelvételen szereplő társa egyébként az FBI-nak dolgozott. A szövetségiek szerint, amikor az informátor megkérdezte Browntól, hogy akarja-e, hogy az ISIS-terroristák megtudják a nevét, Brown nem válaszolt csak rámutatott az égre és azt mondta:

Allah tudja! Nekik csak ezt az egy dolgot kell tudniuk. Nem kell mondanod a nevemet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére