Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több száz településen kapcsolták le az éjszakai közvilágítást a románok

888.hu

2022.07.13. 13:00

Nem tudják fizetni a számlákat.

 

Ezzel próbálnak spórolni a nehéz helyzetben levő helyi önkormányzatok Romániában.

Általában az év közepén szokták kérvényezni a költségvetés kiigazítását a helyhatóságok, hogy az év végéig ki tudják gazdálkodni a működésükhöz szükséges összegeket, 2022-ben viszont az energiaárak és az üzemanyag-drágulás miatt a helyzet rosszabb, mint az előző években.

A Romániai Községek Egyesületének elnöke szerint fejlesztésekre nincs pénz idén, az áremelések miatt pedig naponta ütköznek működési problémákba.

Emil Drăghici azt mondta, hogy

több száz település önkormányzata döntött úgy, hogy lekapcsolják a közvilágítást éjféltől reggel ötig, hogy kitudják fizetni a villanyszámlát.

Sokan abban sem biztosak, hogy az év végéig tudják biztosítani az alkalmazottak fizetését. Az egyesület elnöke – aki a Dâmbovița megyei Vulcana Băi polgármestere – szerint tavasz óta az iskolájuk gázszámláját sem tudták kifizetni, több tízezer lej tartozást halmoztak fel eddig, de más iskolák is ugyanilyen problémákkal küzdenek.

Állítólag nemcsak a községekben üres a kassza, a Romániai Municípiumok Egyesülete is a kormányhoz fordult segítségért a napokban.

 

(forrás: főtér)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére