Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tízezer embert mészárolt le az Iszlám Állam

Nagy Gábor

2016.08.12. 11:58

Az elmúlt bõ egy évtizedben rengeteg támadás fûzõdik a terrorszervezet nevéhez.
Az elmúlt bő egy évtizedben rengeteg támadás fűződik a terrorszervezet nevéhez.

Egy nemrég közzétett kutatás arról számolt be, hogy az ISIS és az elődszervezetei mekkora pusztítást hagytak maguk mögött 2002 és 2015 között. Röviden és tömören a számok a következők:

Világszerte 4900 támadást hajtottak végre, amelynek 33 ezer halálos áldozata, 41 ezer sérültje volt; körülbelül 11 ezer személyt pedig túszul ejtettek. Mindez azt jelenti, hogy az elmúlt 12 év világban elkövetett terrorcselekményeinek 13 százaléka és a támadások halálos áldozatainak 26 százaléka is az Iszlám Államhoz köthető.

Az arányok azonban még megdöbbentőbbek, ha hozzátesszük az Iszlám Állam által elkövetett merényletek mellé a terrorszervezethez köthető, kapcsolódó támadásokat is.

A tanulmány szerint így a 2002 és 2015 között végrehajtott merényletek 58 százaléka, a halálos áldozatok 58 százaléka, valamint a terrorcselekményekben megsérültek 42 százaléka kapcsolódik valamilyen formában az Iszlám Államhoz.

A kutatás egészen 2002 októberéig nyúl vissza, amikor egy kisebb csoport – amelynek Abu Muszáb az-Zarkávi volt a vezetője – meggyilkolta Laurence Foley amerikai diplomatát Jordániában. A tanulmány szerint ugyanis ez volt az első olyan terrorcselekmény, amely a 2013-ra Iszlám Állam néven ismert terrorcsoporthoz köthető.

Az elmúlt három évben igencsak megnövekedett az ISIS-hez köthető támadások száma. 2013-ban havonta átlagosan 46, 2014-ben havi 106, míg 2015-ben havi 102 támadást hajtott végre a terrorszervezet. A támadások 80 százalékában robbantást hajtottak végre, 16 százalékban pedig lőfegyverrel mészárolt az Iszlám Állam.

Ráadásul az utóbbi időszakban a támadások célpontjainak 40 százalékát a civil lakosság és a lakóövezetek adták.

Sajnos idén, 2016-ban sem hagyott alább a támadások intenzitása. Itt, Európában is többször megtapasztalhattuk, hogy az Iszlám Állam dzsihadistái nem ismernek könyörületet. Ráadásul a kontinens jóval nagyobb veszélyben van, mint korábban, ugyanis a migránsválság megoldatlanságával a nyugati elit hatalmas veszélynek teszi ki saját állampolgárait.

(Forrás: Study of Terrorism and Responses to Terrorism)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére