Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több tucat embert vettek őrizetbe a brüsszeli zavargások miatt

888.hu - MTI

2020.04.13. 13:02

Nem bírtak magukkal a migránsok Anderlechtben.

Amint a 888 is beszámolt róla, durva zavargás tört ki Brüsszel Anderlecht negyedében, amikor több tucat fiatal vonult utcára. A nagyrészt bevándorló fiatalok a rendőrökre támadtak, kövekkel dobálták őket és egy fegyvert is elloptak. A botrány akkor tört ki, amikor egy 19 éves fiatal meghalt miközben egy rendőri ellenőrzés elől menekült el robogóval.

A belga hírügynökség szerint az emberek az új típusú koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat megsértve vonultak ki az utcákra szombaton a fiatal halála miatt tiltakozva.

A brüsszeli rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy a zavargások szombaton törtek ki, majd az éjszakába nyúlóan tartottak. Vasárnapra virradóra több kocsit is felgyújtottak a környéken. Az erőszak azt követően harapódzott el, hogy a rohamrendőrség oszlatni próbálta a tömeget, amelyből köveket hajigáltak a rendvédelmi szervek tagjaira.

Az RTBF közszolgálati rádió rendkívül feszültként jellemezte a szombat éjjeli történéseket. Videófelvételek szerint egy ember nyilvánvalóan rendőröktől elragadott fegyverrel a levegőbe adott le lövéseket.

A belga rendőrség 43 embert vett őrizetbe szombaton.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére