Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább folytatódik a balhé Franciaországban

888.hu

2016.05.01. 20:38

Újabb összecsapásokra került sor a rendõrség és a tüntetõk között Párizsban | Videó.
PÁRIZS, 20:38

Újabb összecsapásokra került sor a rendőrség és a tüntetők között Párizsban.

A szakszervezetek "May Day", azaz Május Nap néven hirdették még május elsejei parádéjukat (a "mayday" vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés – szerk.). Ide hívtak mindenkit, aki tiltakozni szeretne a munka törvénykönyvének és a munkajogi törvények tervezett módosításai miatt.

A francia elnök, Francois Hollande szerint azért van szükség a törvény módosítására, hogy kezelni tudják a 10 százalék körüli munkanélküliséget. A kormány azt tervezi, hogy több jogot ad a munkáltatóknak és a 35 órás munkahétnek is búcsút mondhatnak a franciák. Egyelőre még nem dőlt el, hogy konkrétan mi lesz a törvényben, komoly alkudozások vannak a színfalak mögött. A törvény vitája kedden kezdődik meg a francia parlamentben.

A rendőrség és a tüntetők között pattanásig feszült a helyzet a nap folyamán. Végül a tüntetők elkezdtek petárdákat dobálni, a rohamrendőrök pedig könnygázzal válaszoltak.

A reformokat két hónapja jelentették be és azóta szinte nem múlik el nap, hogy ne lenne kisebb-nagyobb balhé. Csütörtökön súlyos zavargások törtek ki országszerte, több rendőr megsérült.

A franciaországi zavargásokkal kapcsolatos korábbi cikkünket itt olvashatjátok:

Durva utcai zavargások Franciaországban

(BBC)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére