Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

Horváth Tamás

2018.11.12. 18:30

Az Európai Tanács elnöke saját nemzetének legnagyobb ünnepét használta fel arra, hogy belerúgjon azokba, akik hisznek a nemzetállamokban.

Vasárnap volt 100 éve, hogy a lengyel nemzet visszanyerte a függetlenségét. A legtöbben méltóságteljesen, a hazáért meghalt hősök emlékét sem elfeledve ünnepelték a jeles eseményt.

Azonban lengyel barátainknál akadtak olyan politikusok is, akik a függetlenség napját arra használták fel, hogy az őket sújtó víziókat, rémképeket megosszák a közvéleménnyel.

Egyike a rettegőknek Donald Tusk, az Európai Tanács lengyel nemzetiségű elnöke, aki vasárnap szólalt fel egy rendezvényen Lodzban.

A jövő évi európai parlamenti választásokon két nagy tömb fog egymással szemben állni: a barnaingesek, akik a nemzetek Európája koncepciót hangsúlyozzák; illetve az integráció hívei, akik mindent megtesznek egy erős és egységes Európai Unióért”

– hangsúlyozta Tusk.

Az Európai Tanács elnöki pozíciójának megszerzésével az európai szintű politizálásra áttért politikus a jobboldali lengyel kormányba is beleszállt: bolseviknak nevezte a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pártot, illetve arra szólította fel a lengyeleket, hogy a jogállamiság és a demokrácia védelmében harcoljanak a jobboldali kormány ellen.

Tusk rettegésének és zavaros vízióinak bizonyára az az oka, hogy egyre több európai állam van – köztük hazája, Lengyelország –, amelyik maga akarja eldönteni, hogy kikkel akar együtt élni és kikkel nem. Ezzel szemben Brüsszel elképzelései szerint (melyeket Donald Tusk is oszt) az Európai Egyesült Államok koncepciójának irányába fog elmozdulni az EU, ha jövő májusban a liberálisok diadalmaskodnak az EP-választásokon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére