Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újabb belgiumi merényletre készül az Iszlám Állam?

Nagy Gábor

2016.10.12. 11:48

A terrorszervezet már nem a Szíriába utazásra toborozza a vele rokonszenvezõ fiatalokat, hanem arra ösztönzi õket, hogy Belgiumban kövessenek el merényleteket.
BRÜSSZEL, 11:48

A terrorszervezet már nem a Szíriába utazásra toborozza a vele rokonszenvező fiatalokat, hanem arra ösztönzi őket, hogy Belgiumban kövessenek el merényleteket.

Eric Van Der Syptet, a belga államügyészség szóvivője a Het Nieuwsblad című, flamand nyelvű belga napilap szerdai számába nyilatkozott.

A szóvivő szerint a terrorszervezet új taktikát választott a márciusi, Brüsszelben elkövetett merényleteket követően. Már nem arra szólítja fel a fiatalokat az Iszlám Állam, hogy utazzanak Szíriába, és csatlakozzanak a harcokhoz Szíria, vagy Irak területén, hanem otthonmaradásra szólítja fel Belgiumban élő szimpatizánsait és arra, hogy ott kövessenek el "halált és pusztítást okozó" akciókat.

Eric Van Der Syptet megjegyezte: a toborzók tudatában vannak annak, hogy a kiskorúakat könnyű radikalizálni, a hatóságok ismeretei szerint az üzenetek címzettjei legtöbbször 16-17 évesek. A toborzást a közösségi médián, gyakran a Telegram nevű üzenetküldő mobiltelefonos szolgáltatáson keresztül végzik.

A fiatalok ideológiailag könnyen átnevelhetők a közösségi oldalakon keresztül, és előbb vagy utóbb készek lesznek arra, hogy támadást vigyenek véghez – figyelmeztetett a szóvivő. Hozzátette, hogy a belga államügyészségnek nincs információja készülő támadásról, de "komoly aggodalomra okot adónak" minősítette az egyre sűrűbben érkező üzeneteket.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére