Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ultraortodox zsidókat vettek õrizetbe az izraeli rendõrök

Bertha László

2016.08.23. 10:38

Az izraeli rendõrség õrizetbe vett kedden 32 ultraortodox zsidót, akik engedély nélkül látogattak el a palesztin ellenõrzés alatt álló Nábluszba, ahol József sírja található.
NÁBLUSZ, 10:38

Az izraeli rendőrség őrizetbe vett kedden 32 ultraortodox zsidót, akik engedély nélkül látogattak el a palesztin ellenőrzés alatt álló Nábluszba, ahol József sírja található.

Az autóbusszal utazó ortodox zsidókra a helyi palesztinok kövekkel támadtak rá. A buszon a breszlavi haszidok szektájának mintegy hatvan tagja utazott a zsidók, a muszlimok és a keresztények számára is fontos szent helyre, ahol a zsidó hagyományok szerint a bibliai Józsefet temették el, míg a palesztinok szerint egy helyi sejk síremléke található.

Az ultraortodox zsidók a szabályokat megszegve nem kértek előzetes engedélyt a látogatásra. A helyi palesztinok két embert könnyebben megsebesítettek közülük, végül pedig az izraeli biztonsági erőknek kellett kimenekíteniük őket.

Az izraeli hadsereg 32 személyt a szabálysértés miatt átadott a rendőrségnek, majd ismét megerősítették, hogy izraelieknek tilos a palesztin ellenőrzés alatt álló területre menniük.

Ez a zsidó szent hely az 1994-es oslói békeegyezmény alapján a Palesztin Hatóság felügyelete alá tartozik. A síremléket, illetve az annak helyet adó épületet a második intifáda elején, 2000-ben a feldühödött palesztin tömeg lerombolta és felgyújtotta. Később a palesztinok helyreállították, majd többször ismét vandál támadások érték az építményt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére