Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Utolérte a végzet az Iszlám Állam vezetõjének testvérét

Vincze Viktor Attila

2018.03.08. 21:58

Halálra ítélte egy bagdadi bíróság az Iszlám Állam terrorista szervezet véreskezû vezetõjének, al-Baghdadinak a lánytestvérét terrorizmus miatt. Al-Baghdadi hollétérõl azonban továbbra sincs semmilyen információ.
BAGDAD, 21:58

Halálra ítélte egy bagdadi bíróság az Iszlám Állam terrorista szervezet véreskezű vezetőjének, al-Baghdadinak a lánytestvérét terrorizmus miatt. Al-Baghdadi hollétéről azonban továbbra sincs semmilyen információ.

Az iraki ügyészség szóvivője, Abdulszattar Bajrkdar azt mondta, hogy testvére logisztikai támogatást és segítséget nyújtott a bűncselekmények elkövetéséhez az Iszlám Állam fegyvereseinek.

A nő, akinek nem hozták nyilvánosságra a nevét, pénzt osztott szét a szervezet tagjai között Moszulban, Irak második legnagyobb városában, amely 2014-es megszállása óta, több mint három évig az Iszlám Állam fennhatósága alatt állt. Korábban már halálra ítélték a nő férjét is, aki a szervezet vezetőségének tagja volt.

Az iraki kormány tavaly decemberben jelentette be, hogy győzelmet aratott az Iszlám Állam fölött. Akkoriban több száz nőt tartóztattak le, köztük külföldieket is. Irak központi büntetőbírósága számos, a szervezettel kapcsolatba hozható nőt elítélt, a büntetések több éves szabadságvesztéstől a felakasztásig terjedtek.

Al-Baghdadi hollétéről ugyanakkor továbbra sincs semmilyen információ. Csak egyszer lépett a nyilvánosság elé, amikor egy moszuli mecsetben kikiáltotta az Iszlám Állam kalifátusának létrejöttét, és vezetőjének mondta magát.

Al-Baghdadi azóta csak hangfelvételeket továbbított időről időre a követőinek, harcra biztatva őket. Illetve egy ideje már hangfelvételen sem jelentkezett, ami alapján arra lehet következtetni, hogy vagy súlyosan megsebesült az Iszlám Állam elleni katonai akciók során, vagy pedig meghalt egy vagy két évvel ezelőtt.

A dzsihadista propagandakiadványok szerint az embertelen kegyetlenkedéseket elindító al-Baghdadi él és valahol Európában bujkál álnéven.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére