Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Üzbegisztán is megerõsítette a stockholmi gázoló és az ISIS kapcsolatát

Forisek Ádám

2017.04.14. 11:58

Üzbegisztán külügyminisztériuma megerõsítette, hogy a stockholmi gázolás gyanúsítottja terrorista szervezetekhez kötõdik, állítólag több üzbég polgárt is megpróbált rávenni arra, hogy Szíriába szökjenek és csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.
TASKENT, 11:58

Üzbegisztán külügyminisztériuma megerősítette, hogy a stockholmi gázolás gyanúsítottja terrorista szervezetekhez kötődik, állítólag több üzbég polgárt is megpróbált rávenni arra, hogy Szíriába szökjenek és csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

A közlemény szerint a 39 éves Rakhmad Akilov korábban is a hatóságok látómezejébe került. A gyanúsított szülőhazája most egy olyan nyugati biztonsági vállalatnak adott ki adatokat, amely partneri kapcsolatban áll Svédországgal.

Az Iszlám Állam 2014-ben fogadta soraiba Akilovot, aki akkor hagyta el Üzbegisztánt – nyilatkozta Abdulaziz Kamilov külügyminiszter pénteken.

A stockholmi terrortámadás 4 halálos áldozatot követelt, további 15 ember pedig megsérült a gázolás során. A gyanúsítottnak sikerült elmenekülnie a helyszínről, ám a támadást követő hajtóvadászatnak köszönhetően letartóztatták, most a svéd rendőrség őrizete alatt áll. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére