Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Támadás ért egy német atomerõmûvet

888.hu

2016.04.27. 19:38

Számítógépes vírusokkal fertõztek meg egy német atomerõmûvet Münchentõl mindössze 100 kilométerre. Kétfajta vírust sikerült azonosítania a szakembereknek, melyeket egy dolgozó vihetett be a rendszerbe egy adattároló használata közben.
MÜNCHEN, 18:48

Számítógépes vírusokkal fertőztek meg egy német atomerőművet Münchentől mindössze 100 kilométerre. Kétfajta vírust sikerült azonosítania a szakembereknek, melyeket egy dolgozó vihetett be a rendszerbe egy adattároló használata közben.

A Gundremmingen nukleáris erőmű tulajdonosa biztonsági okokból leállította az atomerőmű működését, és kezdetét vette a nyomozás.

A rendszer biztonságát vizsgáló szakemberek két kártékony vírust is felfedeztek az erőmű B épületében működő fűtőanyag-kezelő hálózat gépein. 18 fertőzött adathordozót találtak, többnyire pendrive-okat, több irodai gép is megfertőződött.


A vírus szerencsére nem terjedt át az erőmű irányítórendszerére, mivel az irodai gépek egy külön hálózathoz tartoznak. Ezek a gépek az internetre sem tudnak csatlakozni, így a vizsgálatot végző szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy egy dolgozó okozhatta az átmeneti pánikot.

Atomerőmű megtámadását tervezték a terroristák

Belga nukleáris létesítmények ellen is terveztek merényletet az el-Bakraoui néven ismert fivérek, legalábbis a házkutatás során erre utaló jeleket találtak a hatóságok.

A testvérpár a nukleáris létesítmény igazgatójának lakása előtt bújt el, és összesen 12 órányi felvételt készítettek a férfi napi rutinjáról. Azt tervezték, hogy elrabolják, és segítségével észrevétlenül bejutnak az atomerőműbe. Egy bokorban rejtőztek el, majd két ismeretlen férfival lopakodtak el a helyszínről egy lekapcsolt lámpájú kocsiban.

A terroristák "nukleáris terveiről" először februárban esett szó, mikor a hatóságok elkezdték összekötni a belgiumi szálakat a párizsi terrortámadással.

Ezt követően a belga és francia hatóságok is azonnal fegyveres erősítést küldtek nukleáris létesítményeikhez, atomenergetikai programjaik riasztási szintjét pedig a legmagasabb fokozatra emelték.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére