Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Weber sivalkodott egy jóízűt

888.hu

2020.01.14. 18:28

A La Repubblica szerint egy új európai pártcsaládot alapíthat a Fidesz, a PiS és a Liga.

Az Európai Néppárt frakcióvezetője Strasbourgban kommentálta Orbán Viktor múlt heti kijelentéseit a Néppártról. A magyar miniszterelnök évértékelő sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, a Néppártnak változnia kell, ismét meg kell találnia a valódi konzervatív értékeket ahhoz, hogy megtartsa tagjai között a Fideszt.

Weber a Euronews kérdéseire azt mondta, figyelik majd a következő napok fejleményeit, és kiderül, lesznek-e pozitív változások. „A Néppárt értékei világosak, annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket” – mondta Weber a páneurópai hírtelevízió magyar nyelvű portálja szerint. „Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak” – folytatta.

Lehet, hogy már megvan a Fidesz új helye: az olasz La Republica című lap szerint ugyanis tárgyalások folynak a Fidesz, az olasz Liga és a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között arról, hogy egy új európai pártcsaládot hozzanak létre. Értesüléseik szerint már a frakció neve is megvan: „Konzervatívok és identitás” lenne az új csoport neve.

A csoport összetétele még nem végleges: az olasz információk szerint azért, mert Jarosław Kaczyński ellenzi, hogy a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülést is bevegyék a blokkba. A lengyel politikus elsősorban a Putyinhoz fűződő kapcsolata miatt ellenzi a Le Pennel való szövetséget. Az olasz lap arról is beszámolt cikkében, hogy a Fidesz egy lépésre áll az EPP-ből való kizárástól.

(via Mandiner)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére