Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már metángáz után is kutatnak a Marson

Nagy Gábor

2018.02.23. 23:38

Miután befejezte a Mars felsõ légkörében végrehajtott teljes fékezési manõverét, az ExoMars európai-orosz kutatási projekt szondája hamarosan megkezdi a metángáz utáni kutatást a vörös bolygó légkörében.

Az Európai Ûrügynökség (ESA) és a Roszkozmosz orosz űrhivatal közös missziójának vezetője pénteken közölte:

Most végre elkezdődhet a misszió. Csaknem kétévnyi kemény munka után megkezdődik a tudományos kutatás, és learathatjuk az eddigi előkészületek babérjait."

A Roszkozmosz orosz űrhivatal és az ESA élet nyomait keresi a Marson. A szondát az ESA Darmstadtban lévő műholdirányító központjából vezérlik.

Hihetetlenül nehéz vállalkozás légköri fékezések kivitelezése egy 220 millió kilométer távolságban lévő idegen bolygó körül."

Összehasonlításképpen: ilyen körülmények között egy 50 kilométer per órás sebességgel haladó autó fékezését a kereszteződés előtt hat kilométerrel kellene megkezdeni.

A szondát 2016 októberében állították a Mars körüli pályára. A tervek szerint az utolsó manővert követően március közepén elkezdi a vörös bolygó légkörének elemzését. 2020-ban egy távolról irányított járművet, egy rovert küldenek a Marsra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére