Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: ûrkutatás

Ferencz Orsolya a 888-nak: A Békemeneten részt vevők a nemzetért, így a magyar tudományért, űrkutatásért is kiálltak

Ferencz Orsolya a 888-nak: A Békemeneten részt vevők a nemzetért, így a magyar tudományért, űrkutatásért is kiálltak

Amikor baloldali kormány volt Magyarországon, akkor mindig leépítette a tudomány világát, így ártott az hazai űrkutatásnak is. Ezek a területek a baloldali kormányoktól nem kaptak érdemi segítséget – hangsúlyozta portálunknak Ferencz Orsolya űrkutató, politikus. Hozzátette: eddig is azt láttuk, hogy kizárólag a jobboldali kormányok viselték a magyar tudományos tevékenységet úgy a szívükön, hogy valóban előre tudott haladni az ország ezeken a területeken.

Itt a magyar-orosz együttműködési szándéknyilatkozat az űrkutatás ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök 2022. február 1-jei moszkvai látogatása eredményeként Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Dmitrij Olegovics Rogozin, az Oroszországi Föderáció Űrtevékenységért Felelős „Roszkoszmosz” Állami Vállalat vezérigazgatója kézjegyével látta el a két intézmény között a világűr békés célú kutatása terén folytatott további együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium szombaton az MTI-vel.

Újabb űrkutatási megállapodást kötött a kormány

A magyar kormány újabb stratégiai megállapodást kötött űrkutatási együttműködésről, ezúttal a világ egyik vezető űripari vállalatának számító francia–olasz Thales Alenia Space-szel – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a franciaországi Cannes-ban.

Sztáray: A kormány kulcsfontosságú terepként tekint az űrkutatási programokra

A Nemzetközi Űrhajós Szövetség 33. kongresszusát Budapesten rendezik november 1–5. között.

Kína robotszondát indított a Holdra

Az ősi kínai holdistennő után Csang’o-5 névre keresztelt űreszközt a Hosszú Menetelés-5 hordozórakéta segítségével lőtték fel a dél-kínai Hajnan szigetén található Vencsang Űrközpontból.

Durva: gázt észleltek egy Naprendszeren kívülről érkezett üstökös felszínén

Durva: gázt észleltek egy Naprendszeren kívülről érkezett üstökös felszínén

Gázkiáramlást figyeltek meg a kutatók a közelmúltban felfedezett 2I/Boriszov nevű üstökös felszínén, első ízben bepillantást nyerve egy csillagközi objektum összetételébe.

Mégis elmarad a világvége szeptemberben

Nem csapódik a Földnek szeptemberben az a majdnem 50 méter átmérőjű aszteroida, mely száz hirosimai atombombáéval felérő erejű robbanást okozhatott volna.

Felfedezték az eddig ismert legrégebbi összeolvadt galaxist

Felfedezték az eddig ismert legrégebbi összeolvadt galaxist az Atacamai Nagyméretű Milliméteres/Szubmilliméteres Hálózat (ALMA) segítségével.

A NASA szerint még a mi életünkben aszteroida fog csapódni a Földbe

A NASA szerint még a mi életünkben aszteroida fog csapódni a Földbe

„A dinoszauruszoknak nem volt űrprogramja, nekünk viszont van, és használnunk is kell” – mondta Jim Bridenstine, a NASA igazgatója a Nemzetközi Asztronautikai Akadémia által rendezett bolygóvédelmi konferencián.

Vissza az oldal tetejére