Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Címke: haiti

Új fallal bővül világunk Haiti és Dominika között

Új fallal bővül világunk Haiti és Dominika között

Volt egy pár évtized, hogy azt híhettük a kerítéseknek, a falaknak és a vasfüggönynek örökre vége. A 2015-ös migránsválság elfújta a schengeni eufóriát és a határok átjárhatóságát. Európa-szerte húzták a katonák a szögesdrótot és telepítettek határvédelmi technikát. Majd a lengyel-belorusz határon is megjelent a több méter magas fal. A tálibok hatalomátvétele után és az iráni krízis következtében Törökország is falat emelt Iránnal közös határára. Most pedig a Dominika köztársaság hadserege kezdett egy komoly, 100 km hosszú védelmi rendszer felhúzásába a Haitiből érkező migránsok miatt.

Páncélozott járművek érkeztek Haitire az Egyesült Államokból és Kanadából

A haiti kormány kérésére az Egyesült Államokból és Kanadából katonai repülőgépeken taktikai- és páncélozottjármű-szállítmányok érkeztek az ország fővárosába, hogy ezzel is támogassák a helyi rendőrséget a fegyveres bandák elleni harcban.

Lemondott az Egyesült Államok haiti különleges megbízottja a migránsok tömeges kitoloncolása miatt

„Nem akarom, hogy kapcsolatba hozzanak az Egyesült Államok embertelen és kontraproduktív döntésével, amelynek alapján haiti menekültek és illegális bevándorlók ezreit fogják kitoloncolni” – írta a júliusban kinevezett Daniel Foote különmegbízott Antony Blinken amerikai külügyminiszternek címzett üzenetében.

A demokraták vezetője arra kéri Bident, állítsa le a haiti migránsok kitoloncolását

Az amerikai szenátus demokrata frakciójának vezetője, Chuck Schumer szenátor kedden arra kérte Joe Biden elnököt, hogy azonnal állítsa le a haiti migránsok kitoloncolását az amerikai–mexikói határszakasz texasi körzetéből.

Több százzal emelkedett a haiti földrengés halálos áldozatainak száma

A haitit szombaton megrázó földrengés halálos áldozatainak száma 724-re emelkedett az eddig ismert mintegy 300-ról – közölte vasárnap a helyi polgári védelem.

Az elfeledett népirtás

Az elfeledett népirtás

1804. január 1-jén Haiti kikiáltotta függetlenségét Franciaországtól. A következő napon lezárták a kikötőket, a szárazföldi menekülőutakat, majd minden egyes fehér embert brutálisan lemészároltak.

Pénzért és szexért osztották a segélyeket Haitin

Rettenetes visszaélésekre derült fény azon karitatív szervezetek háza táján, melyek a 2010-es haiti földrengés után segítettek a helyieknek az ország újjáépítésében.

Haitin bûncselekmény lesz a melegházasság

Haiti szenátusa szerdán elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely bûncselekménnyé nyilvánítja az azonos nemûek házasságát és a homoszexualitás "népszerûsítését" az országban.

Drogkartellek környékezik a migránsokat

A mexikói drogkartellek megkörnyékezték az Egyesült Államokba igyekvõ migránsokat.

Tovább szedi áldozatait Matthew

Haitin tovább emelkedett a Matthew hurrikán áldozatainak száma, már háromszáznál is többen haltak meg, a hurrikán az USA partjai felé tart.

Vissza az oldal tetejére