Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

888-interjú: Ébresztő, elnyomott konzervatívok!

888.hu

2020.07.04. 18:15

Ha találnánk egy-két olyan embert, legyen az vidéki fiatal vagy fővárosi idős néni, esetleg ötgyermekes családanya, akinek fel tudjuk futtatni a Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját, és aki értékes gondolatokat tud megosztani velünk, annak én már nagyon örülnék – nyilatkozta mások mellett a 888-nak Kovács István, a Megafon alapítója.

888.hu: A múlt héten elindult a Megafon, amiről a Facebookon azt írják: a jobboldali közösség hangosbeszélői vagyunk. Miért kell a jobboldalnak hangosbeszélő?

Kovács István: Mert azt vettük észre, hogy az utóbbi években hihetetlenül megsokszorozódott a balliberális tartalmaknak a száma az online térben, és különösen igaz ez a közösségi médiára. Zárójeles megjegyzés, hogy szerintem ezen az a Facebook nemrég felállított bírósága sem fog sokat segíteni, amelynek 20 megválasztott tagjának több mint fele kötődik valamilyen úton-módon Soros Györgyhöz. Tehát azt látjuk, hogy egyfajta balliberális véleménycunami jön velünk szembe a közösségimédia-felületeken, ezért azok az emberek, akik csak a közösségi médiából tájékozódnak, csak a liberális véleményeket kapják, csak az ő nézőpontjukat ismerik meg. Nekem konzervatívként azonban szívügyem, hogy a konzervatív vélemények is hallhatók legyenek. Ebben szeretne segíteni a Megafon.

888.hu: Hogyan tud segíteni?

KI: Többféleképpen. Egyrészt fogunk indítani képzéseket, ahol el fogjuk mondani, mi szükséges ahhoz, hogy valaki sikeres Facebook-oldalt tudjon működtetni. A legkorszerűbb tudást szeretnénk nyújtani a jelentkezőknek, és ehhez a legjobb szakemberek segítségét kértük. A képzésekre jelentkezni a Megafon honlapján lehet júliusban, augusztus végén pedig már szeretnénk megtartani a felvételit, hogy szeptemberben elkezdődhessenek a képzések. Emellett várunk tartalmakat is. Ha a honlapon regisztrálók elküldik nekünk a Facebook-oldalukat, YouTube-csatornájukat, akkor mi segíteni tudunk abban, hogy a minőségi tartalmak minél több emberhez eljussanak. Jövő héttől a Megafon a legjobb tartalmakat a Megafon Facebook-oldalán is közzé fogjuk tenni. Emellett azt kérjük, hogy aki tud, és egyetért a céljainkkal, támogasson minket munkával vagy pénzzel.

888.hu: Mekkora az érdeklődés?

KI: Az érdeklődés meglepően nagy. Néhány nap alatt már közel kétezren vették fel velünk a kapcsolatot, és kisebb-nagyobb adományokat is folyamatosan kapunk. Vannak olyanok, akik tízezer forintot utalnak, de volt egy lelkes támogatónk, aki egymillió forintot adományozott a Megafonnak. Ezúton is köszönjük neki. Ez alapján mi azt gondoljuk, hogy sokan gondolkodnak hasonlóképpen, mint mi, és nagy szükség van erre a kezdeményezésre. Érezzük, hogy nagy a nyomás, és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy megfeleljünk az elvárásoknak. Azt persze nem ígérjük, hogy itt holnapra meg fog változni minden, és hogy szép lassan el fognak tűnni a balliberális vélemények – ezt természetesen mi nem is szeretnénk, hiszen mi valódi demokraták vagyunk, akik kíváncsiak mások véleményére is. De ha találnánk egy-két olyan embert, legyen az vidéki fiatal vagy fővárosi idős néni, esetleg ötgyermekes családanya, és akinek fel tudjuk futtatni a Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját, aki értékes gondolatokat tud megosztani velünk, annak én már nagyon örülnék.

888.hu: És miről kell, hogy szóljanak ezek a tartalmak? Miről kell beszélnie például egy influenszernek ma Magyarországon?

KI: Mi nem szeretnénk megmondani senkinek, hogy mi legyen a véleménye, tehát a mi képzésünk nem ideológiai képzés lesz, hanem szakmai. Azt szeretnénk, ha mindenki el tudná mondani, hogy neki mit jelent konzervatívnak lenni. Mi abban tudunk segíteni, hogy elmagyarázzuk, hogyan lehet ezt a leghatékonyabban megtenni. És ha sokan leszünk, ha sokan hallatjuk a hangunkat, akkor nem tudnak majd minket elnémítani. Egy-egy oldalt le lehet tiltani, egy-egy hangot el lehet némítani, de ha egy összetartó, egymást segítő közösséget tudunk építeni, akkor már megérte létrehozni a Megafont.

888.hu: Mindannyian ismerjük a Facebook gyakorlatát. Nem is kell feltétlenül sértőn fogalmazni ahhoz, hogy azonnal letiltson. Egyre többen bojkottálják a Facebookot. Nem kellene egy alternatív platformot építeni inkább?

KI: Sok konzervatív ember gondolja azt, amit most ön mondott, hogy inkább bojkottálni kell ezeket a csatornákat. Én azonban azt gondolom, hogy ez nem jó irány, és a Facebook mint platform önmagában megkerülhetetlen, hiszen, ha jól emlékszem, a havi aktív felhasználók száma több mint 2 milliárd. Persze érdemes használni más csatornákat is, de végső soron mégis csak a Facebooknak van a legtöbb felhasználója. Azt gondolom, hogy ehelyett inkább az a dolgunk, hogy minél szervezettebbek legyünk, és minél jobban ki tudjuk használni azokat a lehetőségeket, amelyeket ezek a közösségimédia-felületek adnak nekünk.

888.hu: Muszáj megkérdeznem: miből fogják mindezt finanszírozni?

KI: Alapvetően egy alulról építkező közösség vagyunk, tehát azt szeretnénk, ha a működésünk közösségi finanszírozásból fenntartható lenne. Az induláshoz természetesen megkerestem néhány jobboldali üzletembert, hiszen ahhoz, hogy legyen egy weblapunk, hogy hirdetni tudjunk Facebookon, szükség volt némi kezdőtőkére. De a továbbiakban szeretnénk adományokból építkezni. Bárkinek a támogatását szívesen vesszük, és mindenkinek megőrizzük az anonimitását. Azt hiszem, és hisszük, hogy a pénz és a befektetett munka jó célra megy.

888.hu: Akkor összességében mi a teendő?

KI: Arra kérünk mindenkit, hogy regisztráljanak a Megafon honlapján és jelentkezzenek képzéseinkre, küldjenek be tartalmat, csatlakozzanak a csapatunkhoz, és támogassanak minket. Ha bármelyiket ezek közül megteszik, akkor máris nagyon sokat tettek a jobboldali online közösség megerősítéséért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére