Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deák Dániel a 888.hu-nak: A baloldal ismét szembe megy a nemzeti érdekekkel és a társadalmi elvárással

888.hu

2022.03.07. 14:40

Márki-Zay és a baloldal követelése, miszerint állítsuk le a paksi bővítést és állítsuk le az orosz gáz importját, azt jelentené, hogy leállna teljesen a magyar gazdaság, gyakorlatilag államcsőd jönne – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a 888-nak.

 

„Egy háborús konfliktusban nemzeti egységre van szükség és arra, hogy minden politikai erő a nemzeti érdekeket tartsa szem előtt, hasonlóan ahhoz, mint amit a koronavírus-járvány során is átélt Magyarország” – közölte Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a 888.hu kérdésére, majd hozzátette:

A baloldal ezzel szemben vagy csak teljes keleti vagy csak teljes nyugati kiszolgáltatottságban tud gondolkodni, egyszerűen nem képesek felfogni, hogy vannak magyar nemzeti érdekek, nem pedig másokat kell követni mindenben.”

 

Az elemző kiemelte: „Magyarország ezt a külpolitikát képviselte az elmúlt 12 évben, melynek során a nyugati szövetségesi rendszer keretein belül a nemzeti érdeket szem előtt tartó külpolitikát folytatott. Ebben a mostani háborús konfliktusban is ugyanezt kell tenni: hiába követi a magyarországi baloldal, hiába akarja több európai ország is, Magyarország létérdeke, hogy ne sodródjon bele a háborús konfliktusba, tehát ne küldjön fegyvereket, ne engedjen át fegyvereket a területén Ukrajnába.”

A baloldal ismét szembe megy a nemzeti érdekekkel és a társadalmi elvárással ebben a kérdésben”

– tette hozzá.

 

Arról, hogy Magyarország kimaradhat-e egy esetleges eszkalációból, az elemző így nyilatkozott: „Stratégiai nyugalomra van szükség ebben a helyzetben, mint ahogyan Orbán Viktor is hangsúlyozza”.

Ez azt jelenti, hogy nem lehet elhamarkodott kijelentéseket és lépéseket tenni, minden egyes döntés előtt mérlegelni kell az esetleges kockázatokat. Ha ezt az irányt tartja Magyarország és nem a baloldal agresszív, kapkodó politikáját folytatja, akkor jó eséllyel Magyarország kimaradhat a háborús konfliktusból. Ezért is van nagy tétje az április 3-i választásnak, amelyen a kérdés az lesz, sikerül-e megőrizni Magyarország békéjét”

– érvelt az elemző.

 

 

A baloldal ismét politikai haszonszerzéssel lép fel egy krízishelyzetben”

– reagált Deák Dániel a Márki-Zay Péter kijelentéseire utaló kérdésre.

 

Hozzátette: „Nem a magyarok érdekeit nézik, hanem azt, hogy mely ponton tudják még egy ilyen kiélezett helyzetben is támadni a kormányt és Orbán Viktort. Ez volt a baloldal stratégiája a koronavírus-járvány során is, ugyanakkor nem jött be nekik ez a taktika, hiszen az emberek ilyenkor összefogást várnának el, ami lakossági szinten meg is valósult.”

Emellett a felelőtlen, konfliktuskereső nyilatkozatokkal még a saját táborukat is elriasztják Márki-Zayék, hiszen ők sem akarják belesodorni Magyarországot a háborúba, miközben a baloldali politikusok nyilatkozatai ezt jelentenék”

– emelte ki.

 

 

Az elemzőt azzal kapcsolatban is kérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy „Márki-Zay Péternek a hazánkba áramló menekültekről is az jut eszébe, hogy könnyebben tudnak majd a Fideszre szavazni?”

Márki-Zay amellett, hogy felelőtlen nyilatkozatokat tesz és Magyarországot belesodorná a háborúba, még a kárpátaljai magyarok életét is veszélyezteti. Hiszen oroszpártisággal vádolta meg őket, miközben az oroszok ellen háborúzó ukránok között élnek és az orosz tankok elől menekülnek. Az pedig, hogy még ilyenkor is azzal van elfoglalva, hogy a kárpátaljai magyarok fideszesek-e, az pedig arra világít rá, hogy még ilyenkor sem képesek kilépni az aktuálpolitikai csatorozások mocsarából.”

– érkezett a válasz.

 

Beszélgetésünk során szóba került a baloldal azon kijelentései is, mely szerint nemet mondanának a paksi atomerőmű bővítésére és az orosz gázra is.

Amellett, hogy háborús konfliktusba sodornák az országot, Magyarország energiaellátását is veszélyeztetnék a baloldali politikusok”

– reagált.

„Márki-Zay és a baloldal követelése, miszerint állítsuk le a paksi bővítést és állítsuk le az orosz gáz importját, azt jelentené, hogy leállna teljesen a magyar gazdaság, gyakorlatilag államcsőd jönne. A rezsicsökkentést sem lehetne fenntartani, ami azonnal árnövekedéshez vezetne a rezsiköltségek, százezrekkel kéne többet fizetnie egy családnak” – közölte az elemző.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére